30 χρόνια μετά, μηνύει τους Nirvana για παιδική πορνογραφία

Ο Spencer Elden ισχυριζόταν για χρόνια ότι ήταν το μωρό που εμφανιζόταν γυμνό στο εξώφυλλο του εμβληματικού άλμπουμ των Nirvana, Nevermind, το 1991.

Σήμερα, 30 χρονών, μηνύει τους Dave Grohl, Krist Novoselic, το ίδρυμα που διαχειρίζεται την περιουσία του Kurt Cobain, τον φωτογράφο Kirk Weddle και τις δισκογραφικές εταιρίες που κυκλοφόρησαν το άλμπουμ επειδή παραβίασαν τη νομοθεσία περί παιδικής πορνογραφίας

Σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά ούτε οι γονείς του και φυσικά ούτε ο ίδιος (ο οποίος ήταν 4 μηνών τότε) έδωσαν την άδεια τους να φανούν τα γεννητικά του όργανα στο εξώφυλλο του άλμπουμ. Ισχυρίζεται ότι το γκρουπ τους είχε υποσχεθει ότι θα καλύψει το συγκεκριμένο σημείο με ένα αυτοκόλητο και ότι οι Cobain, Novoselic και Grohl δεν τον προστάτεψαν από την σεξουαλική εκμετάλλευση της εικόνας του.

Ζητάει το ποσό των 150.000 δολαρίων από όσους εμπλέκονται στην υπόθεση για τις ζημιές συναισθηματικές, ψυχολογικές και υλικές που του έχει προκαλέσει η συγκεκριμένη φήμη όλα αυτά τα χρόνια, όπως λέει.

Ο φωτογράφος Kirk Weddle που τράβηξε την επίμαχη φωτογραφία ήταν φίλος με τον πατέρα του Elden, Rick. Του είχε πει τότε αν ήθελε να βγάλει 200 δολάρια για μια φωτογραφία του γιου του να κολυμπάει. Ο πατέρας του Elden θυμάται ότι έκαναν ένα μεγάλο πάρτι σε μια πισίνα. Μετά την επιτυχία του δίσκου, η Geffen έστειλε στον Spencer μια πλατινένια κόπια του Nevermind και ένα αρκουδάκι.

Ο Elden αναπαρήγαγε την ίδια εικόνα αρκετές φορές στα χρόνια και έκανε τατουάζ με την λέξη ‘Nevermind’ στο στήθος του. Το 2016 σε μια συνέντευξη του στο GQ της Αυστραλίας είχε δηλώσει ότι δεν είχε τα ίδια συναισθήματα όπως παλιά σε σχέση με το εξώφυλλο. «Είμαι πολύ θυμωμένος, για να είμαι ειλικρινής», είχε πει.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.