Άνοιξε τις πύλες του χθες το Φεστιβάλ της ΕΔΟΝ

Με τη μεγάλη συναυλία των Βασίλη Παπακωνσταντίνου και Λαυρέντη Μαχαιρίτσα συνεχίζεται απόψε το Παγκύπριο Φεστιβάλ της ΕΔΟΝ. Σε ομιλία ψες, του κατά το άνοιγμα της πρώτης νύκτας του Φεστιβάλ, ο γ.γ. της ΕΔΟΝ Χρίστος Χριστόφιας τόνισε ότι η οργάνωση προτάσσει την εναλλακτική πρόταση στον πολιτισμό.

Ο Χρίστος Χριστόφιας ευχαρίστησε τους ανθρώπους του πολιτισμού και των τεχνών που παρευρέθηκαν στο Φεστιβάλ, τονίζοντας ότι την ότι η ΕΔΟΝ θα συνεχίσει τους αγώνες στους χώρους δουλειάς, στα πανεπιστήμια, στα σχολεία και στην κοινωνία.

 

Ανέφερε ακόμη ότι ο πολιτισμός σήμερα περνά δύσκολες συνθήκες τις οποίες δημιουργεί η καπιταλιστική κρίση και ακόμα περισσότερο η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης Αναστασιάδη.

Μια κυβέρνηση ανάλγητη και καταστροφική, όπως είπε, η οποία αφιερώνει μόλις το 0,2% του κρατικού προϋπολογισμού στους πνευματικούς δημιουργούς αυτού του τόπου. Εξέφρασε επίσης την αντίθεση της ΕΔΟΝ στην πολεμοκαπηλία και τις προσπάθειες ένταξης της Κύπρου στο ΝΑΤΟ.

Το Φεστιβάλ συνεχίζεται σήμερα με τη μεγαλειώδη συναυλία των Βασίλη Παπακωνσταντίνου και του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα ενώ την Παρασκευή θα ολοκληρωθεί με τη συναυλία-αφιέρωμα στο Μάριο Τόκα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε στο www.festivalcy.com

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy