Λιλλήκας: Θα καταψηφίσει τη συμφωνία για Συνεργατισμό – Απαισιοδοξία για Κυπριακό

Η Συμμαχία Πολιτών θα απορρίψει τη συμφωνία για την πώληση της Συνεργατικής στην Ελληνική καθώς και τα νομοσχέδια της κυβέρνησης για τις εκποιήσεις δήλωσε ο Γιώργος Λιλλήκας.
Μιλώντας στον Άστρα ανέφερε ότι αυτή η απόφαση λήφθηκε το βράδυ από τα αρμόδια όργανα του κόμματος.

Χαρακτήρισε άδικη και ετεροβαρή τη συμφωνία για την πώληση του Συνεργατισμού και πρόσθεσε ότι η Συμμαχία Πολιτών έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για το θέμα των ΜΕΔ, οι οποίες δεν λήφθηκαν καθόλου υπόψη από την κυβέρνηση.

Εκτίμησε ότι αν υιοθετούνταν οι προτάσεις σήμερα δεν θα φτάναμε στο σημείο που φτάσαμε. Είχαν ζητήσει, είπε, να γίνει σαφής διαχωρισμός των στρατηγικών κακοπληρωτών και όσων δεν μπορούν να πληρώσουν τις δόσεις τους λόγω της οικονομικής κρίσης.

Ωστόσο, πρόσθεσε, τα νομοσχέδια της κυβέρνησης δεν κάνουν αυτό τον διαχωρισμό και ότι δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι οι τράπεζες θα κάνουν από μόνες τους τον διαχωρισμό.

Ο κ. Λιλλήκας γνωστοποίησε ότι ο ίδιος ο πρόεδρος της Δημοκρατίας απέρριψε την πρόταση του για σύγκλιση του Εθνικού Συμβουλίου για το θέμα της Συνεργατικής με το δικαιολογητικό ότι δεν υπάρχει χρόνος για κάτι τέτοιο και ότι διευθετήθηκε συνάντηση τους για σήμερα το απόγευμα.

Απαισιοδοξία για την πορεία του Κυπριακού

Την ελπίδα ότι η απεσταλμένη του γ.γ. του ΟΗΕ θα διερευνήσει και θα αποτυπώσει τις πραγματικές προθέσεις της Τουρκίας, δήλωσε στον Άστρα ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας.

Δήλωσε απαισιόδοξος για ενδεχόμενες θετικές εξελίξεις, δεδομένου όπως είπε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για διαφοροποίηση της στάσης της Τουρκίας.
Ο κ. Λιλλήκας επανέλαβε την πρόταση του για να γίνει πρώτα συνεννόηση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας στο θέμα των εγγυήσεων και της ασφάλειας, πριν πραγματοποιηθεί διεθνής διάσκεψη.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy