340 καλλιτέχνες από 50 χώρες στην Μπιενάλε Λάρνακας 2021

Εγκαινιάστηκε χθες η μεγάλη έκθεση καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο

Με τα χθεσινά εγκαίνια στη Δημοτική Πινακοθήκη άνοιξε τις πόρτες της η διεθνής έκθεση εικαστικών Μπιενάλε 2021 στη Λάρνακα. Ενδεικτικό της εμβέλειας του γεγονότος είναι ότι προσέλκυσε το ενδιαφέρον 340 καλλιτεχνών από 50 χώρες του κόσμου και τα έργα θα εκτίθενται από τις 13 Οκτωβρίου μέχρι τις 26 Νοεμβρίου 2021 στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρνακας, στο Μουσείο Πιερίδη και στον καινούργιο Πολυχώρο Δημιουργικότητας και Πολιτισμού (πρώην Λέσχη Λάρνακας) με δωρεάν είσοδο. Κάποια έργα θα φιλοξενηθούν και σε εξωτερικούς χώρους της πόλης.

Η Larnaca Biennale 2021 υπό το σκεπτικό «Ατελείωτα Όρια» διεξάγεται υπό την επιμέλεια του εικαστικού Βασίλη Βασιλειάδη και τη διεθνή κριτική επιτροπή πέραν του επιμελητή απαρτίζουν ο κριτικός και επιμελητής τέχνης από το Μιλάνο Jean Blanchaert, η ιστορικός τέχνης, επιμελήτρια και πρόεδρος του κλωστοϋφαντουργικού μουσείου του Τορίνο Δρ Melanie Zefferino, η πρόεδρος του Ε.ΚΑ.ΤΕ. Κατίνα Κώστα και ο γλύπτης Κίκης Πάτσαλος.

Παράλληλα με την κυρίως έκθεση και κατά τη διάρκεια της Μπιενάλε θα γίνουν σε διαφόρους χώρους στην πόλη και επαρχία Λάρνακας 16 παράλληλες εκδηλώσεις που αφορούν μουσικές εκδηλώσεις, θεατρικά έργα, διαλέξεις, εργαστήρια, χορό, εικαστικές παρεμβάσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα κ.α.

Στις εκδηλώσεις σημαντική συμβολή έχουν διάφοροι φορείς και συντελεστές όπως και δημιουργοί από τη χώρα μας και το εξωτερικό και στις περισσότερες η είσοδος θα είναι δωρεάν.

Ο κύκλος της Μπιενάλε Λάρνακας 2021 θα κλείσει την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου στις 19:00 στον Πολυχώρο Δημιουργικότητας και Πολιτισμού με τον απολογισμό από τους διοργανωτές.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα λειτουργήσει ένα γραφείο πληροφοριών στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρνακας.

Τάσος Περδίος

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.