Συνέχεια στην κόντρα Γ. Ελεγκτή με εκπαιδευτικούς – με άδειες ασθενείας

Στις δηλώσεις του Θέμη Πολυβίου, Βοηθού Γενικού Γραμματέα της ΟΕΛΜΕΚ σε πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή, ο Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας Οδυσσέας Μιχαηλίδης με τη δημοσιοποίηση στατιστικών για τις άδειες ασθενείας των εκπαιδευτικών.

sickleave 2017-18.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, ο κ. Μιχαηλίδης είπε πως ο λόγος που δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία αυτά είναι για να απαντηθούν κατηγορίες ότι δήθεν έγινε αναφορά σε ψευδή στοιχεία και για να καταδειχθεί ότι όπως κάποιος εκπαιδευτικός απουσιάζει με άδεια ασθενείας χωρίς να δημιουργείται πρόβλημα στο σχολείο το οποίο υπηρετεί, με τον ίδιο τρόπο θα μπορούν να απουσιάζουν και οι συνδικαλιστές όταν θα έχουν να παραστούν σε συγκεκριμένες συνεδρίες όπως γίνεται και με την ΠΑΣΥΔΥ.

Διευκρίνισε δε ότι τα στοιχεία παρομοιάζουν με αυτά της υπόλοιπης δημόσιας υπηρεσίας αν και θα πρέπει να σημειωθεί ότι αφορούν μόνο εννιά μήνες εργασίας και όχι δώδεκα.

Ειδικότερα σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει η Ελεγκτική Υπηρεσία για τις άδειες ασθενείας για το σχολικό έτος 2017 – 2018, ο αριθμός των εκπαιδευτικών που πήραν άδεια ασθενείας κατά τη συγκεκριμένη περίοδο ανέρχεται σε 355 για την Προδημοτική Εκπαίδευση, 2.570 για την Δημοτική Εκπαίδευση, 410 για την Ειδική Εκπαίδευση, 4.444 για τη Μέση Εκπαίδευση και 249 για τη Μέση Τεχνική Εκπαίδευση.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy