Συζήτηση προετοιμασίας στη συνάντηση Αναστασιάδη – Σπέχαρ

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συζήτησε με την Ειδική Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ, Ελίζαμπε Σπέχαρ, για την κατάσταση που επικρατεί στο Κυπριακό και σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, έγινε μια συζήτηση προετοιμασίας για την προσφώνηση της Γενικής Συνέλευσης αλλά και για τη συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον ΓΓ του ΟΗΕ στις 28 Σεπτεμβρίου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι στη συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ ο Πρόεδρος θα επαναλάβει την ετοιμότητα της ελληνοκυπριακής πλευράς για επανέναρξη των συνομιλιών από το σημείο που έμειναν στη βάση της διαδικασίας του ΟΗΕ και του Πλαισίου Γκουτέρες.

Ανέφερε ότι θα πρέπει επαναρχίσει η διαδικασία και ότι θα πρέπει να προετοιμαστεί η επανέναρξη των συνομιλιών.

Ο ίδιος Ο ΓΓ του ΟΗΕ φροντίζει για την προετοιμασία μιας νέας διαδικασίας είπε και πρόσθεσε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά εργάζεται στη μέτρο που της αναλογεί προς την κατεύθυνση της επανέναρξης συνομιλιών.

Σπέχαρ – Αναστασιάδης συζήτησαν την έκθεση Λουτ

Διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Τουροκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακκιντζιή πραγματοποιεί σήμερα η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ Ελίζαμπεθ Σπέχαρ. Πρόκειται για επαφές που γίνονται πριν τη μετάβαση του προέδρου αλλά και του Τουρκοκύπριου ηγέτη στη Νέα Υόρκη, όπου θα έχουν συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ.

Αναχωρώντας από το προεδρικό Μέγαρο ανέφερε πως στη συνάντηση της με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη συζήτησαν για τις προσδοκίες του καθώς και κάποια πολύ σημαντικά θέματα που επίκεινται, όπως είναι η έκθεση που θα κατατεθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας στα μέσα Οκτωβρίου για τις καλές υπηρεσίες του Γενικού Γραμματέα στην Κύπρο, η οποία θα περιλαμβάνει και την έκβαση των διαβουλεύσεων της Ειδικής Συμβούλου του Γενικού Γραμματέα για το Κυπριακό κας Τζέιν Χολ Λουτ.

Πρόσθεσε ότι πρόκειται για μια πολύ σημαντική περίοδο, διότι αυτό που θα περιλαμβάνεται στην έκθεση αυτή και στην έκθεση του Ιανουαρίου ενδιαφέρει πολύ το Συμβούλιο Ασφαλείας για να κατανοήσει το πώς προχωρούν στο μέλλον.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy