350 «χρυσά» διαβατήρια από εταιρείες που συνδέονται με μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου

Το απόστημα της διαφθοράς και της διαφθοράς είναι πολύ μεγαλύτερο, αφού στη βιομηχανία των «χρυσών» διαβατηρίων που στήθηκε τα τελευταία χρόνια από την κυβέρνηση Αναστασιάδη, εμπλέκονται πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα καθώς και μεγάλα δικηγορικά και ελεγκτικά γραφεία.

Η «Χαραυγή» στις 20 Ιουλίου 2020 αποκάλυψε με ονόματα και στοιχεία ότι η μικρή ελίτ της βιομηχανίας των «χρυσών» διαβατηρίων περιλαμβάνει 15 γραφεία, τα οποία έχουν μερίδιο πέραν του 50%. Επίσης, στις 13 Σεπτεμβρίου αποκάλυψε ότι 353 αιτήσεις που υποβλήθηκαν τα τελευταία χρόνια για τα «χρυσά» διαβατήρια προέρχονται από εταιρείες οι οποίες συνδέονται με πρώην και νυν μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου.

Επισημάναμε μάλιστα ότι στη λίστα περιλαμβάνονται γραφεία τα οποία συνδέονται με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, καθώς επίσης τους Κυριάκο Κούσιο, Έμιλυ Γιολίτη, Μάριο Δημητριάδη και Σάββα Αγγελίδη. Για το θέμα υποβλήθηκαν επίσης ερωτήματα από το ΑΚΕΛ, για το κατά πόσο είναι δεοντολογικό ο Πρόεδρος ή ο όποιος υπουργός να αποφασίζει στο Υπουργικό για τις αιτήσεις που υποβάλλει το γραφείο του.

Επιπρόσθετα, το ΑΚΕΛ επεσήμανε ότι ο Γενικός Εισαγγελέας ο οποίος διόρισε την Ερευνητική Επιτροπή ήταν ο ίδιος μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου και υπέβαλε το ερώτημα κατά πόσο «θα ελέγξουν τους εαυτούς τους».

 

 

Η ελίτ των «χρυσών» διαβατηρίων – 15 από τα 637 γραφεία έχουν ποσοστό πέραν του 50% της αγοράς

 

 

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.