Junkey Moneywise στο 5o  Cyprus Jazz World Music Showcase στο Θέατρο Ριάλτο

Το σχήμα μας δημιουργήθηκε το 2016 μέσω της ανάγκης των 3 μελών του για έκφραση μέσω της σύνθεσης και του αυτοσχεδιασμού. Έκτοτε συναντιόμαστε τακτικά δουλεύοντας το υλικό μας και κάνουμε επιλεγμένες εμφανίσεις. Το ύφος των συνθέσεών μας έχει στοιχειά progressive και modern jazz, neo-soul, μεταξύ άλλων. Τα μέλη απαρτίζουν οι Βασίλης Βουρβόπουλος (πιάνο και keyboards), Μαρίνος Κάσινος (ηλεκτρικό μπάσο) και Μάρκος Ιωάννου (τύμπανα).

Έχουμε όλοι σπουδάσει μουσική σε Ελλάδα και Αγγλία και εργαζόμαστε ως full time μουσικοί. Δηλαδή διδάσκουμε καθημερινά και εμφανιζόμαστε σε διαφορές συναυλίες και παραστάσεις με διαφορά σχήματα. Ζούμε για τη μουσική και από τη μουσική. Μέσα σε όλες αυτές τις διαφορετικές δραστηριότητες που περιέχει η ζωή του επαγγελματία μουσικού, η ανάγκη για σύνθεση, για εξερεύνηση της μουσικής μας ταυτότητας και φωνής είναι επιτακτική. Είναι πολύ δύσκολο να ζήσει κάποιος μόνο μέσω της δικής του μουσικής, όχι μόνο στην Κύπρο αλλά και στο εξωτερικό. Ως εκ τούτου οι πλείστοι μουσικοί εμπλέκονται σε διαφορά άλλα πρότζεκτ, στη διδασκαλία κ.λπ. με αποτέλεσμα να γίνεται ακόμη δυσκολότερη η ενασχόληση με τις αυθεντικές τους συνθέσεις, αφού ο χρόνος λιγοστεύει. Όταν όμως υπάρχει διάθεση για δουλειά, δημιουργία και αγάπη για τη μουσική όλα είναι εφικτά και το αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από rewarding.

Για μας είναι παρά πολύ σημαντική η συμμετοχή μας στο Showcase και είναι τιμή μας που θα εμφανιστούμε μαζί με τους υπόλοιπους εξαίρετους μουσικούς. Όλοι οι μουσικοί χρειαζόμαστε ένα τέτοιο βήμα για να παρουσιάσουμε τη δουλειά που με τόσες θυσίες ετοιμάζουμε, ενώ και ο κόσμος πλέον αγκαλιάζει τέτοιες εκδηλώσεις με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα γόνιμο έδαφος για περαιτέρω δημιουργία και ανάπτυξη του μουσικού μας πολιτισμού.

Τα σχέδιά μας είναι να συνεχίζουμε να δουλεύουμε τόσο ατομικά όσο και ομαδικά για να βελτιωνόμαστε και να ξεπερνάμε συνεχώς τα όρια μας. Σε κάποια φάση μέσα στο 2019 θα μπούμε στο στούντιο για να ηχογραφήσουμε τον πρώτο μας δίσκο και να κάνουμε κι άλλες ζωντανές εμφανίσεις. Κυρίως όμως θέλουμε να διατηρήσουμε την αγάπη και το παθός που έχουμε για αυτό που κάνουμε, και οτιδήποτε έρθει στην πορεία είναι καλοδεχούμενο.

Μάρκος Ιωάννου

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy