Προξενιό για λευκούς γάμους, αλλά με το αζημίωτο φέρεται να έκανε 37χρονος από τη Λευκωσία ο οποίος συνελήφθη ως ύποπτος για συμμετοχή σε κύκλωμα διευθέτησης εικονικών γάμων.

Ο 37χρονος, ο οποίος κατάγεται από τη Λακατάμεια, κατονομάστηκε από 20χρονη από τη Βουλγαρία η οποία την περασμένη εβδομάδα κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι είχε πέσει στα πλοκάμια σπείρας εμπορίας προσώπων.

Μετά την καταγγελία της, η Αστυνομία φόρεσε χειροπέδες σε 21χρονο από το Πακιστάν με τον οποίο παραδέχθηκε ότι είχε τελέσει εικονικό γάμο έναντι αμοιβής, ωστόσο ως κεντρικό πρόσωπο και συντονιστή του κυκλώματος κατονόμασε τον 37χρονο Ελληνοκύπριο. Μετά από μια εβδομάδα, ο ύποπτος εντοπίστηκε και συνελήφθη χθες Δευτέρα, τις πρώτες πρωινές ώρες.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο ύποπτος, τον οποίο γνώριζε τα τελευταία 3-4 χρόνια, επικοινώνησε μαζί την τον περασμένο Μάιο και αφού γνώριζε για την άθλια οικονομική της κατάσταση, της πρότεινε να τελέσει εικονικό γάμο με τον νεαρό από το Πακιστάν έναντι αμοιβής 1.300-1.500 ευρώ.

Επιπρόσθετα, κατήγγειλε ότι της προσέφερε χρηματικό ποσό 200 ευρώ μηνιαίως, τα οποία, θα λάμβανε από τον υποτιθέμενο σύζυγό της για τους τέσσερις μήνες που θα έμεναν παντρεμένοι μέχρι να πάρουν διαζύγιο. Η κοπέλα είπε στην Αστυνομία ότι στις 15 Ιουνίου 2018 τέλεσε πολιτικό γάμο με τον νεαρό στο δημαρχείο της Αραδίππου.

Η 19χρονη κατήγγειλε επίσης ότι ο ύποπτος διευθέτησε την τέλεση πολιτικού γάμου και ανάμεσα σε 21χρονη Ελληνοκύπρια από τη Λευκωσία με Ινδό υπήκοο.

Τάσος Περδίος