Παράθυρα

Moving the New 2019

Πρόγραμμα Καλλιτεχνικής Ανάπτυξης Στέγης Χορού Λεμεσού

Το πρόγραμμα Moving the New ξεκίνησε το 2009 και έχει ως βασικό πυρήνα την καλλιτεχνική έρευνα στον τομέα των παραστατικών τεχνών.

Μετά το ανοικτό κάλεσμα συμμετοχής καλλιτεχνών για φέτος έχουν επιλεγεί οι καλλιτέχνες Δημήτρης Χειμώνας, Αριάνα Μαρκουλίδου, Σουζάνα Φιαλά και Ελευθερία Σωκράτους, οι οποίοι θα δημιουργήσουν ή θα εξελίξουν μια υπάρχουσα ιδέα η οποία ερευνά, επανεξετάζει, επαναπροσδιορίζει ή επαναπροσεγγίζει υφιστάμενες φόρμες και πρακτικές των παραστατικών τεχνών.

Το πρόγραμμα φιλοξενίας θα διαρκέσει μέχρι τον Οκτώβριο του 2019 με παρουσιάσεις των έργων σε εξέλιξη, ενώ τον Οκτώβριο του 2020 ένα από τα έργα θα παρουσιαστεί στο Open House Festival. Κατά τη διάρκεια της φιλοξενίας, οι καλλιτέχνες θα συνεργαστούν με τη μέντορα Ροδιά Βόμβολου, δραματουργό και ερευνήτρια του χορού και του θεάτρου με βάση της την Ουτρέχτη (Ολλανδία).

  • Δημήτρης Χειμώνας

Did you ever consider that only one of us might be enjoying this?

Συνεχίζοντας από πέρσι, η έρευνα επιχειρεί να φωτίσει τη δυναμική σχέση μεταξύ του θεατή και του θεάματος, του προσωπικού και του συλλογικού χώρου, του φανταστικού και του πραγματικού.

  • Αριάνα Μαρκουλίδου

Juno

Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια εγκατάσταση στην οποία ο ήχος μπορεί να δημιουργήσει κίνηση, καθώς και να μετακινήσει ένα θεατή.

  • Σουζάνα Φιαλά

T:ME B: “cold shiny screens”

Το “cold shiny screens” ασχολείται με τη σκοτεινή σχέση μεταξύ ανθρώπου και τεχνολογίας.

  • Ελευθερία Σωκράτους

“Ήντα νέα;”

Πώς καθιερώθηκαν τα νέα με το πέρασμα του χρόνου; Ποιες πληροφορίες μάς μεταφέρουν , πώς γίνεται η συλλογή των πληροφοριών αυτών στη σημερινή νεολιμπεραλιστική-καπιταλιστική κοινωνία και ποια είναι η αξιοποίηση και η επίδρασή τους στη ζωή των ανθρώπων;

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy