4 από τις 6 συμβάσεις λεωφορείων αλλάζουν χέριαΑπό τις 5 Ιουλίου του 2020 αναλαμβάνει ο νέος ανάδοχος για τις 4 συμβάσεις λεωφορείων (δηλαδή αυτές των επαρχιών Λευκωσίας, Λάρνακας, ελεύθερης Αμμοχώστου και των υπεραστικών λεωφορείων) ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ο Σταύρος Μιχαήλ είπε ότι 4 από τις 6 συμβάσεις λεωφορείων αλλάζουν χέρια και κατακυρώνονται στην κοινοπραξία MLKP των Malta Lines και Kapnos Shuttle Cyprus.

Ξεκαθάρισε ότι μέσα στα έγγραφα προσφορών, υπάρχει ειδική πρόνοια ότι ο νέος ανάδοχος υποχρεούται να μεταφέρει το προσωπικό των υφιστάμενων συμβάσεων κοντά του για ένα χρόνο. Εξέφρασε επίσης την άποψη ότι η επιτροπή αξιολόγησης έκανε σωστά τη δουλειά του και δεν αδίκησε κανένα.

Για τη Λεμεσό και Πάφο που έμειναν εκτός της κοινοπραξίας, ο κ. Μιχαήλ είπε ότι δεν είχαν υποβάλει σωστά τις προσφορές τους όσο αφορά τις εγγυητικές που ήταν προαπαιτούμενες για να προχωρήσει η αξιολόγησή τους. Πρόσθεσε ότι εντός της εβδομάδας πρέπει το Υπουργείο σε συνεργασία με τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες να λάβει τις τελικές του αποφάσεις για να προχωρήσει σωστά και να μην υπάρξει περιπλοκή στο θέμα των προσφορών για Πάφο και Λεμεσό.