Μειωμένα κατά 40% είναι τα εισιτήρια τα οποία διατέθηκαν στις πρώτες πέντε αγωνιστικές του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος, λόγω της κάρτας φιλάθλου. Σύμφωνα με στοιχεία της ΚΟΠ τα οποία κατατέθηκαν στη Βουλή στις πρώτες πέντε αγωνιστικές διατέθηκαν 37.336 εισιτήρια σε σύγκριση με 63.228 την αντίστοιχη περίοδο πέρσι και 64.110 πρόπερσι.

Δηλαδή φέτος τα εισιτήρια είναι μειωμένα πέραν του 40%. Σημειώνεται ότι στοιχεία για την ποδοσφαιρικη περίοδο 2018-2019 αφορούν 23 από τα 30 παιχνίδια που ήταν προγραμματισμένα, αφού επτά είτε αναβλήθηκαν είτε δεν υποβλήθηκαν ακόμη στοιχεία για τα εισιτήρια (Πάφος – ΑΕΛ, Νέα Σαλαμίνα – Πάφος, Ομόνοια – Απόλλων και ΑΕΛ – Αλκή). Ωστόσο τα στοιχεία τα οποία υπολείπονται δεν είναι ικανά να ανατρέψουν τη γενική εικόνα, η οποία μαρτυρεί ότι η κάρτα φιλάθλου έχει επηρεάσει σε σημαντικό βαθμό την προσέλευση των φιλάθλων στα γήπεδα. Στο μικροσκόπιο της Βουλής.

Το στοιχεία κατατέθηκαν στη Βουλή μετά από αίτημα του ΑΚΕΛ, το οποίο μάλιστα προχώρησε ήδη στην εγγραφή αυτεπάγγελτου θέματος για αξιολόγηση της εφαρμογής του μέτρου της κάρτας φιλάθλου. Μάλιστα ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού κατά την ε γραφή του θέματος υπέδειξε ότι:

«Έχοντας υπόψιν την κακή εικόνα που παρουσιάζουν τα γήπεδα και εν γένει οι αθλητικοί χώροι σε σχέση με την προσέλευση φιλάθλων, καθώς και προσφατες πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται αναφορικά με την κάρτα φιλάθλου, προχωρήσαμε ως κοινοβουλευτική ομάδα ΑΚΕΛ στην εγγραφή αυτεπάγγελτου θέματος για την αξιολόγηση της εφαρμογής του μέτρου της κάρτας φιλάθλου και άλλων προνοιών του συναφούς νόμου».

Κωνσταντίνος Ζαχαρίου