40 νέες υποτροφίες από το Συνεργατισμό προς τους νέους

Την έναρξη νέου προγράμματος παραχώρησης υποτροφιών ανακοίνωσε σήμερα ο Συνεργατισμός, στο πλαίσιο της συνεχούς προσφοράς του προς τους νέους και την παιδεία του τόπου.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΣυγκεκριμένα, όπως αναφέρει ανακοίνωση της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας, θα παραχωρηθούν 40 υποτροφίες των €2.000 ευρώ ετησίως, μέχρι την ολοκλήρωση του πτυχιακού προγράμματος του φοιτητή, με μέγιστο χρόνο τα τέσσερα έτη, σε οποιοδήποτε Πανεπιστήμιο ή Σχολή Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Κύπρο ή στο εξωτερικό. Η αξία του προγράμματος μπορεί να υπερβεί τις €300.000

Δικαίωμα συμμετοχής στο νέο πρόγραμμα υποτροφιών έχουν απόφοιτοι μαθητές λυκείων/τεχνικών σχολών του 2016 ή στρατιώτες που ολοκληρώνουν τη θητεία τους εντός του τρέχοντος έτους, απόφοιτοι μαθητές λυκείων/τεχνικών σχολών 2015/2014 που δεν δικαιούνταν να υποβάλουν αίτηση στο πρόγραμμα υποτροφιών 2015 (διότι δεν είχαν ολοκληρώσει ακαδημαϊκό εξάμηνο τον Μάρτιο του 2015).

Θα πρέπει επίσης να πληρούν τις πιο κάτω προϋποθέσεις:

1.Να είναι κάτοχοι κυπριακής υπηκοότητας και να κατοικούν μόνιμα στις περιοχές που ελέγχονται από την Κυπριακή Δημοκρατία.
2.Το κατά κεφαλήν ετήσιο ακαθάριστο εισόδημα της οικογένειας του αιτητή/ της αιτήτριας να μην υπερβαίνει τις 10.000 ευρώ.
3.Ο αιτητής να μην έχει εξασφαλίσει άλλο πτυχίο προηγουμένως.
4.Ο αιτητής ή οι γονείς του (σε περίπτωση που ο φοιτητής είναι εξαρτώμενός τους) να είναι μέλος/μέλη ή πελάτης/πελάτες σε οποιοδήποτε Συνεργατικό Πιστωτικό Ίδρυμα.

Οι υποτροφίες, όπως και πέρσι, θα δοθούν με βάση κοινωνικοοικονομικά και ακαδημαϊκά κριτήρια με στόχο τη στήριξη άπορων μαθητών που επιθυμούν να σπουδάσουν. Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές από την 1η μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2016.

ΚΥΠΕ

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.

Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | Huawei