Για 400.000 ευρώ πουλήθηκε η φωτογραφία του πασίγνωστου meme με το «Κορίτσι της καταστροφής»

Η εικόνα της είναι πασίγνωστη. Πρόκειται για το viral «Κορίτσι της Καταστροφής», που θεωρείται από τα πλέον γνωστά memes που έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο. Ο λόγος για την Ζόε Ροθ, 21 ετών, που στα τέσσερά της έσπασε τα «ταμεία» όταν ο πατέρας της τη φωτογράφησε να στέκεται μπροστά από ένα σπίτι που καίγεται μ’ ένα σατανικό μειδίαμα.

Η εικόνα της χρησιμοποιήθηκε σε πολλές περιπτώσεις, κυρίως για όσους θέλησαν να παραλληλίσουν μια καταστροφική σκηνή ή κατάσταση ή μια αταξία.

Η πρωτότυπη φωτογραφία πουλήθηκε έναντι περίπου 400.000 ευρώ, σε δημοπρασία που έγινε στην αγορά NFΤ,  για 180 Ether, ένα είδος κρυπτονομίσματος. Το NFT είναι ένα ψηφιακό πιστοποιητικό ιδιοκτησίας. Ιδιοκτήτης της πρωτότυπης φωτογραφίας είναι ένας συλλέκτης με το όνομα @3FMusic.

Πώς η φωτογραφία έγινε viral

Η Ζόε Ροθ

μαζί με τον πατέρα της τον Ιανουάριο του 2005 πήγαν να δουν μία ελεγχόμενη φωτιά, σε μια γειτονιά στη Βόρεια Καρολίνα.

Ο κύριος Ροθ, ερασιτέχνης φωτογράφος, τράβηξε μία φωτογραφία της κόρης του να χαμογελά σκανταλιάρικα μπροστά από την πυρκαγιά. Η φωτογραφία κέρδισε βραβείο το 2008, ενώ έγινε viral όταν δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο.

Η Ζόε είναι πλέον φοιτήτρια και δήλωσε στους New York Times ότι διασκεδάζει με τις πολλαπλές εκδοχές της φωτογραφίας της και το πώς τη χρησιμοποιούν ανάλογα με τις ανάγκες. Μάλιστα ανέφερε ότι θα δωρήσει μέρος των κερδών σε φιλανθρωπικά ιδρύματα καθώς και για να αποπληρώσει το φοιτητικό της δάνειο.

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.