Το success story της κυβέρνησης συγκρούεται με την οικτρή πραγματικότητα της φτώχειας

Το success story της κυβέρνησης έρχεται σε σύγκρουση με την οικτρή πραγματικότητα της φτώχειας, της ανισότητας και της κοινωνικής και εργασιακής ανασφάλειας που βιώνουν οι εργαζόμενοι και γενικότερα οι πολίτες, υπέδειξε χθες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ παρέθεσε στοιχεία από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, αλλά και τη Στατιστική Υπηρεσία Κύπρου τα οποία δείχνουν ότι η Κύπρος έχει το τέταρτο ψηλότερο ποσοστό ανεργίας στην Ε.Ε., ενώ απ’ όσους εργάζονται το 43% παίρνουν μισθό κάτω από 1.250 ευρώ ακάθαρτα.

Επεσήμανε επίσης ότι πέρα από το ποσοστό της επίσημης ανεργίας, παρατηρείται συνεχής αντικατάσταση θέσεων πλήρους απασχόλησης με θέσεις μερικής απασχόλησης, με μειωμένους μισθούς και ωφελήματα. Ο Στ. Στεφάνου υπέδειξε ότι στα έξι χρόνια της κυβέρνησης Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ η εργασία έχει απορρυθμιστεί και η ποιότητά της έχει δραματικά υποβαθμιστεί. Αυτό, πρόσθεσε, έχει ως αποτέλεσμα να αυξηθούν κατακόρυφα οι χαμηλόμισθοι, οι εργαζόμενοι σε επισφαλείς θέσεις εργασίας, και οι εργαζόμενοι χωρίς καμία προστασία.

Επεσήμανε επίσης ότι μέσα σε δέκα χρόνια έχει σχεδόν διπλασιαστεί το ποσοστό των ανθρώπων που βρίσκονται στο όριο κινδύνου φτώχειας. «Όσο και αν προσπαθεί η κυβέρνηση να ωραιοποιήσει την κατάσταση, δεν μπορεί να το πετύχει για τον απλό λόγο ότι έρχεται σε σύγκρουση με την οικτρή πραγματικότητα της φτώχειας, της ανισότητας, της κοινωνικής και εργασιακής ανασφάλειας που βιώνουν οι εργαζόμενοι και γενικότερα οι πολίτες», υπέδειξε ο Στ. Στεφάνου.

Μας έχεις Like στο Facebook ;