45 µούντζες

Του Τάσου Περδίου

Σήµερα είναι η µέρα που βγαίνουν περίπατο το θράσος και η ξεδιαντροπιά. Όχι, σήµερα το πρωί δεν θα δει κάποιος µειωµένη… ροή πελατών στα εθνικόφρονα σωµατεία. ∆εν θα παρατηρήσει ανθρώπους µε σκυµµένα κεφάλια και κοκκινισµένα πρόσωπα από την ντροπή. ∆εν θα προσέξει ότι συχνοί πελάτες των καφενέδων θα επιλέξουν να µείνουν κλειδωµένοι στα σπίτια τους µέχρι να γίνει 12:01 µετά τα µεσάνυχτα.

Αντίθετα. Σήµερα είναι η µέρα που πραξικοπηµατίες µε βαµµένα χέρια από αίµα αθώων και σηµαδεµένα µητρώα από την παράδοση του µισού µας τόπου στην Τουρκία, θα κυκλοφορούν ακόµα πιο κορδωµένα σαν γύφτικα σκεπάρνια. Αυτός ο δύσµοιρος βράχος είναι η µεγαλύτερη σε έκταση Κολυµβήθρα του Σιλωάµ στον πλανήτη γη. Είναι ο τόπος όπου το ξέπλυµα της εσχάτης προδοσίας γίνεται όχι σε ένα, αλλά σε δύο πλυντήρια.

Σε αυτό στο οποίο µπαίνουν οι “άφρονες”, τα αθώα τα παιδιά που παρασύρθηκαν µέσα στον οίστρο του πατριωτισµού τους από τους αληθινούς προδότες και συνεπώς δεν έφταιξαν στην πραγµατικότητα σε τίποτα. Και είναι και αυτό στο οποίο µπαίνουν οι προδότες οι οποίοι ακόµα και σήµερα, µε τον Πενταδάκτυλο να τους µουντζώνει αενάως χωρίς να µουδιάζει το χέρι του, οµνύουν πίστη στα… ιδανικά της ΕΟΚΑ Β’ και του πραξικοπήµατος. Συνειδητοί, ασυνείδητοι αλλά όλοι αµετανόητοι προδότες.

Από την κάστα των… παλικαριών οι οποίοι, αφού πέτυχαν το σκοπό τους και άνοιξαν τις πόρτες για τους Τούρκους, ήταν τόσο ρωµαλέοι που είτε θα έψηναν σούβλες στο Τρόοδος ή θα περνούσαν σαν χολέρα από τη Μάραθα, την Αλόα και τον Σανταλάρη και θα σκότωναν σαν άγρια, βάρβαρα σαρκοφάγα θηρία της ζούγκλας γυναίκες, παιδιά και γέροντες.

Ανάµεσα στα ψευτοπαλίκαρα που θα κυκλοφορούν σήµερα χωρίς να ντρέπονται που λέγονται άνθρωποι είναι και αυτοί οι οποίοι, την ώρα που οι Τούρκοι αποτελείωναν το έγκληµα το οποίο είχαν προετοιµάσει οι προδότες στην εντέλεια, αντί να στέκουν απέναντι στα µεχµετζίκ, εξαφάνιζαν τρία ολόκληρα χωριά σκοτώνοντας και πετώντας γυναικόπαιδα στα σκουπίδια.

Σ’ εκείνο το έγκληµα µόνο εκτέλεσαν εν ψυχρώ 126 γυναίκες, παιδιά και ηλικιωµένους. Όταν τους βρήκαν, σύµφωνα µε τις µαρτυρίες, ένα βρέφος 18 µηνών ήταν αγκαλιασµένο µε τη µητέρα του και είχε 40 σφαίρες στο κορµί του. ∆εκαοκτώ µηνών. Την ηµέρα του πραξικοπήµατος, στη Λάρνακα, τα άθλια υποκείµενα ήταν κρυµµένοι στη ∆ΗΠΑ και σε άλλες πολυκατοικίες και πυροβολούσαν αδιακρίτως εναντίον της πορείας αντιστασιακών που φώναζαν υπέρ της δηµοκρατίας.

Ανάµεσα στα τέσσερα παλικάρια που δολοφόνησαν κάποια όντα, το DNA των οποίων είναι ίδιο µε του ανθρώπου κατά λάθος, ήταν ο Ανδρέας Θεοδοσίου, ένα παιδάκι 14 ετών.
Ο Κυριάκος Παπαλαζάρου ήταν 16 ετών, αµούστακο παιδί, όταν ένα ανθρωποειδές µε στολή µάλιστα αστυνοµικού έβαλε ένα πιστόλι στο στόµα του και τον πυροβόλησε.

Οι ιστορίες βαρβαρότητας, εθνικιστικής υστερίας, φανατισµού, κτηνωδίας από τους πραξικοπηµατίες είναι αµέτρητες. Στη σηµερινή 45η επέτειο της µεγάλης προδοσίας, ενώ αυτοί θα περιδιαβάζουν αµέριµνοι, εµείς ας τους χαρίσουµε απλόχερα τη 45η µούντζα που τους αξίζει…

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.