Το επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας ανανέωσε για άλλες 4 ημέρες το διάταγμα κράτησης 48χρονου από το Λυθροδόντα, για υπόθεση υπόθεση κλοπής τμημάτων άρματος Μάχης τύπου AMX30 το οποίο βρισκόταν στο πεδίο βολής Ξυντούς.

Η αστυνομία είχε εξασφαλίσει μαρτυρία σύμφωνα με την οποία ο 48χρονος παρέδωσε μαζί με άλλο πρόσωπο σε εργοστάσιο συλλογής και εμπορίας μετάλλων κομμάτια από άρμα μάχης και τις ερπύστριες, κομμάτια που ήταν κομμένα με οξυγόνο.
Οι έρευνες της αστυνομίας στράφηκαν προς το συγκεκριμένο εργοστάσιο, αφού, διαπιστώθηκε ότι ο 48χρονος, μετέβη στο συγκεκριμένο υποστατικό 14 φορές με τρία διαφορετικά οχήματα μεταφέροντας παλαιά μέταλλα μεταξύ των ημερομηνιών 14 Δεκμβρίου και 8 Ιανουαρίου.

Το περιστατικό κοπής μετάλλων από το άρμα, είχε καταγγελθεί στην αστυνομία στις 13 Φεβρουαρίου από τον Διοικητή της 29ης Επιλαρχίας Αρμάτων που εδρεύει, στην Κλήρου. Σύμφωνα με την καταγγελία, στις 8 Ιανουαρίου έγινε επιτόπιος έλεγχος στο άρμα και διαπιστώθηκε ότι έλειπαν, το μεγαλύτερο μέρος του πυροβόλου, το πίσω μέρος του πύργου, καθώς και το διαμέρισμα του κινητήρα στο πίσω μέρος του άρματος.

Επίσης διαπιστώθηκε ότι κλάπηκαν οι ερπύστριες και οι τροχοί του άρματος, το οποίο βρισκότςν στο πεδίο βολής, για εκπαιδευτικούς σκοπούς.