ΠΑΟΚ: 22 χρόνια χωρίς τον Παναγιώτη Κατσούρη

Tην Κυριακή 9 Φεβρουαρίου συμπληρώνονται 22 χρόνια από τον από τον τραγικό χαμό του Παναγιώτη Κατσούρη σε τροχαίο δυστύχημα και άπαντες στην οικογένεια του ΠΑΟΚ δεν ξεχνούν τον αδικοχαμένο ποδοσφαιριστή.

Ήταν Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου του 1998, όταν γράφτηκε μια από τις «μαύρες» σελίδες στην ιστορία του ΠΑΟΚ, αφού σε ηλικία μόλις 21 ετών, ο Παναγιώτης Κατσούρης έχασε την μάχη με τον θάνατο μετά από τροχαίο δυστύχημα που είχε.

Ο νεαρός αθλητής επέστρεφε στο σπίτι του μετά από αγώνα 5χ5 με τους φίλους του, όμως έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του προσκρούοντας στο προστατευτικό στηθαίο γέφυρας στην περιοχή της Θέρμης… Ο διεθνής μέσος με την Εθνική Ελπίδων, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης όπου πιστοποιήθηκε ο θάνατός του…

Η σορός του νεαρού άσου του ΠΑΟΚ εκτέθηκε σε προσκύνημα στο Κοιμητήριο Αναστάσεως, όπου οι συγγενείς του, οι συμπαίκτες του, σύσσωμη η οικογένεια του ΠΑΟΚ, οι φίλοι του Δικέφαλου του Βορρά, αλλά και απλός κόσμος, βρέθηκε εκεί για να τιμήσει και να αποχαιρετήσει τον αδικοχαμένο ποδοσφαιριστή…

Εις μνήμην του Παναγιώτη Κατσούρη κατασκευάστηκε προτομή, η οποία τοποθετήθηκε στην έξοδο των αποδυτηρίων του γηπέδου της Τούμπας, όπου κάθε χρόνο η οικογένεια του ΠΑΟΚ καταθέτει στεφάνια για να τον τιμήσει.

Το 2009, με πρωτοβουλία του τότε προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Θοδωρή Ζαγοράκη, αποφασίστηκε η ετήσια διεξαγωγή τουρνουά ποδοσφαίρου με την ονομασία «Παναγιώτης Κατσούρης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το θάνατό του και ύστερα, κανείς ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ δεν φόρεσε τη φανέλα με το Νο 17, το οποίο αποσύρθηκε προς τιμήν του Παναγιώτη…

Στον ΠΑΟΚ ο Κατσούρης πήρε μεταγραφή το καλοκαίρι του 1996, προερχόμενος από τη Νάουσα, με την οποία είχε κάνει ντεμπούτο στην Α’ Εθνική στην ηλικία των 17 ετών.

Ο πρώτος του προπονητής στους «ασπρόμαυρους» ήταν ο Γκούντερ Μπένγκστον, ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκε υπό τις οδηγίες του Άγγελου Αναστασιάδη.

Το ντεμπούτο του Κατσούρη με τον Δικέφαλο Αετό στο στήθος πραγματοποιήθηκε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος του 1996/97, με αντίπαλο τον ΟΦΗ στην Κρήτη, όπου ο ΠΑΟΚ είχε ηττηθεί με 3-1. Το πρώτο του τέρμα το πέτυχε απέναντι στον Αθηναϊκό, ενώ το τραγικό παιχνίδι της μοίρας ήθελε τον Κατσούρη να αγωνίζεται για τελευταία φορά στη ζωή του απέναντι στον ΟΦΗ, αυτή τη φορά στην Τούμπα…

Συνολικά, ο Κατσούρης φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ σε 29 αγώνες, πετυχαίνοντας τρία γκολ, με τις 24 να ήταν για το πρωτάθλημα, 4 για το Κύπελλο και μία στο Κύπελλο UEFA απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης.

Κατσούρη ζεις για πάντα ΠΑΟΚτσής!

SDNA.GR

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy