55.873 οι νεκροί από COVID-19 στο Ην. Βασίλειο με βάση τα πιστοποιητικά θανάτουΣε 55.873 υπολογίζονται με βάση την εβδομαδιαία καταμέτρηση του πρακτορείου Reuters οι θάνατοι λόγω κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο απολογισμός αυτός βασίζεται στα στοιχεία που εκδίδει κάθε Τρίτη το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής (ONS) για τους θανάτους από τον ιό σε Αγγλία και Ουαλία.

Συγκεκριμένα, με βάση τα σημερινά στοιχεία από το ONS έχουν μετρηθεί 50.624 θάνατοι στην Αγγλία και στην Ουαλία έως και τις 3 Ιουλίου.

Το πρακτορείο προσθέτει στον απολογισμό αυτό τα στοιχεία από τη Σκωτία και τη Βόρεια Ιρλανδία, καθώς και μεταγενέστερους θανάτους.

Σημειώνεται ότι τα χθεσινά επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας ανέφεραν 44.830 θανάτους. Η απόκλιση των περίπου 11.000 θανάτων οφείλεται στη διαφορετική μέθοδο καταμέτρησης.

Το ONS βασίζεται στα πιστοποιητικά που αναγράφουν ως αιτία θανάτου την COVID-19 ακόμα και χωρίς να είχε γίνει διαγνωστικό τεστ στον ασθενή, ενώ το Υπουργείο Υγείας υπολογίζει στη συνολική καταμέτρηση μόνο τους θανάτους ασθενών που είχαν διαγνωστεί θετικοί στον κορωνοϊό.

Το ONS αναφέρει ακόμα ότι οι θάνατοι από κορωνοϊό στους οίκους ευγηρίας σε Αγγλία και Ουαλία έως και τις 26 Ιουνίου ήταν 15.018.