Στεφάνου για δηλώσεις Μπορέλ: «Επιτατική ανάγκη ο Πρόεδρος Αναστασιάδης να ανταποκριθεί πειστικά στα όσα υποδεικνύει ο ΓΓ του ΟΗΕ»

Με δήλωση του εκπροσώπου Τύπου, Στέφανου Στεφάνου, το ΑΚΕΛ τοποθετείται για τις αναφορές Ζοζέπ Μπορέλ για το Κυπριακό.

Η ΕΕ είναι πλήρως δεσμευμένη στην υποστήριξη των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του Κυπριακού, και είναι έτοιμη να συνεισφέρει στις συνομιλίες, δήλωσε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική Ζοζέπ Μπορέλ.

Σε ανάρτηση του σε κοινωνικό δίκτυο ύστερα από τηλεφωνικές συνδιαλέξεις που είχε με τον πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ ο Ζοζέπ Μπορέλ επισημαίνει: ότι “η ΕΕ είναι πλήρως δεσμευμένη στην υποστήριξη των διαπραγματεύσεων για τη επίλυση του Κυπριακού. Μίλησα, προσθέτει στην ανάρτηση του, στον Ερσίν Τατάρ και τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για την επανέναρξη των συνομιλιών υπό τα ΗΕ, σε ευθεία γραμμή με τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και η ΕΕ είναι έτοιμη να συνεισφέρει.

Με αφορμή τις χθεσινές τοποθετήσεις του Ύπατου Εκπροσώπου της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική, Ζοζέπ Μπορέλ, για το Κυπριακό, το ΑΚΕΛ επισημαίνει ξανά την επιτατική ανάγκη ο Πρόεδρος Αναστασιάδης να ανταποκριθεί πειστικά στα όσα υποδεικνύει ο ΓΓ του ΟΗΕ προκειμένου να επαναρχίσουν ουσιαστικές διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, επισημαίνει ότι σε μια περίοδο που αμφισβητείται έντονα η βάση λύσης του Κυπριακού, προκειμένου να τεθεί στο τραπέζι η λύση δύο κρατών, δηλαδή η διχοτόμηση, μόνο η αταλάντευτη συνέπεια στη λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα όπως περιγράφεται στα Ψηφίσματα του ΟΗΕ, μπορεί να αναχαιτίσει τους κινδύνους.

«Μόνο η πειστική και έμπρακτη ετοιμότητα της ελληνοκυπριακής πλευράς για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων από το σημείο που διακόπηκαν στο Κραν Μοντανά στη βάση των συγκλίσεων και του Πλαισίου Γκουτέρες, μπορεί να ξανακτίσει την αξιοπιστία της» προσθέτει ο κ. Στεφάνου.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy