Διαπλοκή και διαφθορά: «Οι Κυβερνώντες έχουν πλέξει την Κύπρο σε δύσβατα μονοπάτια σε διεθνές επίπεδο»

Σωρεία αντιδράσεων για την κόντρα που ξέσπασε μεταξύ του πρώην Υπουργού Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικου με τον τέως Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη για το σκάνδαλο των «χρυσών» διαβατηρίων και τις δυσλειτουργίες του προγράμματος για τις πολιτογραφήσεις.

Διαβάστε επίσης:Συνεχίζεται η ενδοσυναγερμική αντιπαράθεση Χάσικου-Γεωργιάδη για τα Χρυσά Διαβατήρια

 «Εμφύλιος» στο Κυβερνών κόμμα: Κάνεις τον «μάγκα» που το twitter η απάντηση Χάρη σε Χάσικο

Βολές Χάσικου προς Χάρη Γεωργιάδη: Τούτα τα “εγώ εντζαι….”

Το ΑΚΕΛ δια του Άριστου Δαμιανού τονίζει ότι είναι απτή απόδειξη ότι υπάρχουν ευθύνες και είναι στα χέρια των κυβερνώντων, όταν δυο κορυφαία στελέχη πρώην Υπουργοί μαλώνουν και αλληλοεπιρρίπτουν ευθύνες. Πρόσθεσε ότι η πρώτιστη ευθύνη για το πάρτι των «χρυσών» διαβατηρίων βρίσκεται στα χέρια των κυβερνώντων γιατί από εκεί ξεκίνησε η θεσμική διαπλοκή. Τόνισε ότι οι κυβερνώντες έχουν γελοιοποιήσει τον τόπο και μας έχουν πλέξει σε δύσβατα μονοπάτια σε διεθνές επίπεδο. Ο κ. Δαμιανού επισήμανε δε ότι με βάση στατιστικά στοιχεία, η Κύπρος έχει από το 2013 και μετά τους πιο ψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης σε θέματα διαπλοκής και διαφθοράς. Υπέδειξε ότι πρέπει να αλλάξουν τα πράγματα αλλά κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει με τον Συναγερμό και τον Αναστασιάδη στην εξουσία.

Το ΔΗΚΟ τονίζει ότι κάποιοι με ονοματεπώνυμο χρησιμοποίησαν το κράτος, την Κυπριακή Δημοκρατία και το πρόγραμμα πολιτογραφήσεων ,είτε από αμέλεια είτε από ανεπάρκεια είτε από δόλο και διαπλοκή για προσωπικό πλουτισμό. Ο ΓΓ του κόμματος Άθως Αντωνιάδης σημείωσε ότι αυτοί που εκμεταλλεύτηκαν το πρόγραμμα πρέπει να λογοδοτήσουν. Πρόσθεσε ότι χθες είδαμε Υπουργούς εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο να ξεκατινιάζονται και να προσπαθούν να απωθήσουν από πάνω τους τις ευθύνες. Όπως είπε, αυτή η Κύπρος δεν αξίζει στα παιδιά μας, στους μικρομεσαίους, στους δασκάλους, στους μεροκαματιάρης αλλά και σε αυτούς που θα έρθουν. Επίσης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι κάποιοι λειτουργούσαν λες και το κράτος ήταν το αμπέλι του παππού τους.

Η ΕΔΕΚ δια του Μαρίνου Σιζόπουλου αναφέρει ότι από το 2016 ζήτησαν να ενημερωθούν για το πρόγραμμα πολιτογραφήσεων αλλά δεν έλαβαν απαντήσεις. Πρόσθεσε ότι ζητούν να γίνει σε βάθος και με διαφάνεια έρευνα για ολόκληρη την εφαρμογή του προγράμματος, τονίζοντας ότι όπου υπάρχουν πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες, να αποδοθούν. Επίσης αναφέρθηκε και στη διαρροή εγγράφων από πλευράς βουλευτών προς το δίκτυο Αλ Τζαζείρα λέγοντας ότι τηρείται σιγή ιχθύος.

Η Αλληλεγγύη δια του Μιχάλη Γιωργάλλα αναφέρει ότι δεν είναι όμορφη ούτε σοβαρή η κόντρα που ξέσπασε μεταξύ Χάσικου και Γεωργιάδη για τα «χρυσά» διαβατήρια. Σημείωσε ότι το πρόγραμμα λειτούργησε υπό καθεστώς κατάχρησης από κάποιους κύκλους που βρίσκονταν στην εξουσία. Ο κ. Γιωργάλλας ανέφερε ότι η Αλληλεγγύη απαιτεί να υπάρξει διαφάνεια και όσοι ευθύνονται να τιμωρηθούν. Φαίνεται, πρόσθεσε, ότι λειτούργησαν πολλά πράγματα κάτω από την νομιμότητα.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy