Επ. Ελέγχου: Επιφυλάξεις για τις διαδικασίες που ακολουθούνται για την αγορά κτιρίου για στέγαση του Υφυπουργείου Ναυτιλίας στη Λεμεσό

Επιφυλάξεις εκφράζουν μέλη της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλή για τις διαδικασίες που ακολουθούνται για την αγορά κτιρίου για στέγαση του Υφυπουργείου Ναυτιλίας στη Λεμεσό.

Το θέμα συζητήθηκε στη σημερινή συνεδρία, κατά την οποία Βουλευτές εξέφρασαν επιφυλάξεις στο θέμα της αγοράς συγκεκριμένου κτιρίου, καθώς όπως είπαν, είναι συχνό φαινόμενο το κράτος να ενοικιάζει ή να αγοράζει ακατάλληλα κτήρια με παλιές εγκαταστάσεις και να υποχρεώνεται στη συνέχεια να καταβάλει αρκετές χιλιάδες ευρώ για επιδιορθώσεις.

Έγιναν κατά τη διάρκεια της συνεδρίας εισηγήσεις για προσπάθεια ανέγερσης κτιρίου σε κρητική γη στην Λεμεσό στην περιοχή κοντά στο λιμάνι της πόλης, ωστόσο ο Γενικός Ελεγκτής ανέφερε ότι η αγορά κτιρίων από το δημόσιο πρέπει να είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας.

Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Δημητριάδης σημείωσε την ανάγκη άμεσης μεταστέγασης του Υφυπουργείο Ναυτιλίας, αφού τα τμήματα του Υφυπουργείου στεγάζονται σε τρία διαφορετικά κτήρια, κάτι που δυσχεραίνει την διεκπεραίωση των εργασιών.

Σημείωσε δε ότι αρμόδιο Υπουργείο για τις διαπραγματεύσεις και τον ορισμό των οικονομικών παραμέτρων για τον καθορισμό κριτηρίων για τα κτήρια του δημοσίου είναι το Υπουργείο Οικονομικών.

Η Επιτροπή Ελέγχου κάλεσε τα αρμόδια υπουργεία να συντονίσουν τις προσπάθειες τους ώστε να εξευρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy