Προτάσεις νόμου του ΑΚΕΛ για τα προγράμματα απεξάρτησης και για τα ενοίκια στις τ/κ περιουσίες

Γραπτή Δήλωση Σκεύης Κουκουμά, Βουλευτού ΑΚΕΛ, για την κατάθεση Προτάσεων Νόμου για προγράμματα απεξάρτησης φυλακισμένων και για τη ρύθμιση ενοικίων στα επαγγελματικά τουρκοκυπριακά υποστατικά.

Η δήλωση : 

Στην χθεσινή Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΑΚΕΛ έχει καταθέσει Πρόταση Νόμου που τροποποιεί τον Περί Φυλακών Νόμο, ώστε να δίνεται η δυνατότητα μέσα από ένα συντεταγμένο, ρυθμισμένο και ελεγχόμενο τρόπο στους φυλακισμένους να παρακολουθούν προγράμματα απεξάρτησης και ταυτόχρονα ο χρόνος συμμετοχής τους στο πρόγραμμα να προσμετράται στον χρόνο έκτισης της ποινής τους.

Επιπρόσθετα, επειδή προσεγγίζουμε τον αγώνα της απεξάρτησης ως αγώνα για ζωή, περιλαμβάνουμε επιπρόσθετο κίνητρο, ώστε να αναγνωρίζεται αυξημένος ο χρόνος συμμετοχής στα προγράμματα απεξάρτησης για όσους τα ολοκληρώνουν με επιτυχία.

Καταθέσαμε, επίσης, Πρόταση Νόμου με την οποία προσπαθούμε να ξεπεράσουμε τα νομοθετικά προβλήματα που υπάρχουν, αναφορικά με την ρύθμιση των ενοικίων στα επαγγελματικά τουρκοκυπριακά υποστατικά.

Με την Πρόταση Νόμου του ΑΚΕΛ δίνεται η δυνατότητα στον Υπουργό Εσωτερικών να αναστείλει την υποχρέωση καταβολής ενοικίου σε εξαιρετικές και απρόβλεπτες περιστάσεις, όπως σεισμό και γενική επιδημία.

Με τον τρόπο αυτό, δημιουργείται η δυνατότητα ελάφρυνσης όσων εκτοπισμένων αξιοποιούν τουρκοκυπριακά επαγγελματικά υποστατικά, σε μια περίοδο που είδαν τα εισοδήματα και τις εργασίες τους να συρρικνώνονται.

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy