Σε οριακό σημείο η κατάσταση στα δημόσια νοσηλευτήρια

Είναι νωρίς να πουν ότι έχουν σταθεροποιηθεί τα πράγματα στα δημόσια νοσηλευτήρια, καθώς εξακολουθεί να είναι μεγάλος ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου του ΟΚΥΠΥ Χαράλαμπος Χαριλάου.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι είμαστε σε οριακό σημείο. Σημείωσε ότι τα δημόσια νοσηλευτήρια έφτασαν στην κορύφωση και τώρα υπάρχει πτώση, αλλά υπέδειξε ότι δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός καθώς τα πράγματα μπορούν να ανατραπούν από τη μια μέρα στην άλλη. Είπε ότι ο δείκτης θετικότητας πρέπει να πέσει κάτω από το 1% για να είναι σε ασφαλή όρια. Όπως ανέφερε αν δεν μειωθούν τα κρούσματα, τότε θα συνεχιστούν οι εισαγωγές στα δημόσια νοσηλευτήρια.

Ο Χαράλαμπος Χαριλάου ανέφερε ακόμα ότι το τελευταίο διάστημα γίνονται εισαγωγές ατόμων ηλικίας 40-60 ετών οι οποίοι έχουν φτάσει στα όριά τους πριν την εισαγωγή τους στα δημόσια νοσηλευτήρια. Όπως είπε, κάποιοι πηγαίνουν στο νοσοκομείο την 10η μέρα και απηύθυνε έκκληση στα άτομα που είναι θετικά στον κορωνοϊό και παραμένουν στο σπίτι, να ενημερώνουν συχνά τον προσωπικό τους ιατρό ο οποίος θα κρίνει αν χρίζουν περαιτέρω εξετάσεων ή εισαγωγή στα δημόσια νοσηλευτήρια.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.