Ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών το Δημοσιονομικό Συμβούλιο

Έλα στο Google News

Οι δημοσιονομικοί δείκτες του κράτους είναι σε σημείο τέτοιο που δεν δείχνουν να έχουν εκτροχιαστεί λόγω της πανδημίας, σύμφωνα με το Πρόεδρο του Δημοσιονομικού Συμβουλίου.

Ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος ανέλυσε τον προϋπολογισμό του Συμβουλίου στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, είπε χαρακτηριστικά ότι οι υποδείξεις του Συμβουλίου προς την Κυβέρνηση, με την έναρξη της πανδημίας ήταν τα χρήματα που θα δώσει για στήριξη της οικονομίας να είναι στοχευμένα και όχι να καταλήξουν σε επιχειρήσεις που ήταν ήδη καταδικασμένες να κλείσουν.

Υπενθύμισε ότι λόγω της έκτακτης κατάστασης που επικρατεί, οι χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν έχουν υποχρέωση να εφαρμόζουν τους κανόνες που επιβάλλει η Ένωση, ωστόσο θα πρέπει η Κυβέρνηση να έχει υπόψη της ότι όταν θα παρέλθει η πανδημία, θα έχει την υποχρέωση να εξυπηρετήσει το χρέος της και να τηρήσει τους δημοσιονομικούς δείκτες.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι στο παρόν στάδιο δεν τίθεται προς συζήτηση θέμα μείωσης των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, σημειώνοντας ότι αυτό αφορά πολιτική απόφαση αν η Κυβέρνηση κρίνει ότι υπάρχει ανάγκη συγκράτησης των δημοσίων δαπανών, σε περίπτωση που δε μπορεί να εξασφαλίσει εξωτερικό δανεισμό και έχει εξαντλήσει τα αποθέματα που διαθέτει.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.