«Χρυσά» διαβατήρια: «Θα ενεργοποιηθεί ο Γενικός Εισαγγελέας για όσα καταγγέλλονται;»

«Πού αλλού στον κόσμο θα παρέμενε στη θέση της μια κυβέρνηση με τέτοιο βίο και πολιτεία;» διερωτάται ο Στέφανος Στεφάνου, όπως και πολύς κόσμος…

Σε δήλωση του ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ τονίζει ότι ο Νίκος Αναστασιάδης δεν έχει καμιά αξιοπιστία να εξαγγέλλει μέτρα καταπολέμησης της διαφθοράς.

«Ο Νίκος Αναστασιάδης και η κυβέρνησή του είναι μέρος του προβλήματος. Μέχρι σήμερα δεν ανάλαβαν καμία ευθύνη για την απογείωση της διαφθοράς στο εσωτερικό και για τον εξευτελισμό της χώρας μας διεθνώς. Δεν ανάλαβαν καμία ευθύνη για το αυτονόητο και αυταπόδεικτο γεγονός της σύγκρουσης συμφέροντος» υπογραμμίζει ο κ. Στεφάνου.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ διερωτάται με τη σειρά του αν ο Γενικός Εισαγγελέας θα ενεργοποιηθεί για όσα καταγγέλθηκαν από τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Β΄.

Αυτούσια η δήλωση του Στέφανου Στεφάνου:

Οι καταθέσεις των υπουργών του Νίκου Αναστασιάδη και του Αρχιεπισκόπου επιβεβαιώνουν ότι οι διαστάσεις του σκανδάλου των «χρυσών» διαβατηρίων είναι πολύ μεγάλες. Καταγγέλλονται και αποκαλύπτονται μάλιστα πράξεις και ενέργειες που συνιστούν πιθανά ποινικά αδικήματα. Φυσιολογικά εγείρεται το ερώτημα αν ο Γενικός Εισαγγελέας θα ενεργοποιηθεί για όσα καταγγέλλονται.

Δεν περνά απαρατήρητο το γεγονός ότι τώρα που σταδιακά ξεσκεπάζονται οι πραγματικές διαστάσεις του σκανδάλου, μέλη της κυβέρνησης τα φορτώνουν ο ένας στον άλλο. Πέραν όμως από τις όποιες ατομικές ευθύνες, η συλλογική ευθύνη ανήκει στην κυβέρνηση Αναστασιάδη-Συναγερμού που έστησε και συντήρησε το τεράστιο κύκλωμα διαπλοκής, κατάχρησης και αδιαφάνειας.

Καμιά αξιοπιστία δεν έχει ο Νίκος Αναστασιάδης να εξαγγέλλει μέτρα καταπολέμησης της διαφθοράς. Ο Νίκος Αναστασιάδης και η κυβέρνησή του είναι μέρος του προβλήματος. Μέχρι σήμερα δεν ανάλαβαν καμία ευθύνη για την απογείωση της διαφθοράς στο εσωτερικό και για τον εξευτελισμό της χώρας μας διεθνώς. Δεν ανάλαβαν καμία ευθύνη για το αυτονόητο και αυταπόδεικτο γεγονός της σύγκρουσης συμφέροντος.

Πού αλλού στον κόσμο θα παρέμενε στη θέση της μια κυβέρνηση με τέτοιο βίο και πολιτεία;