Άντρος: Ο Αβέρωφ να στρέψει το μυαλό επί Χριστόφια για να δει τι σημαίνει τοξικός λόγος

Δύο χιλιάδες άτομα, στελέχη του ΑΚΕΛ, κλήθηκαν σήμερα να επιλέξουν τους υποψήφιους τους για τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, με τον ΓΓ του κόμματος, Άντρο Κυπριανού να εξασκεί σήμερα το δικαίωμα ψήφου του.

Όπως είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους, «σήμερα είναι η κορύφωση των δημοκρατικών διαδικασιών τις οποίες αρχίσαμε με όλες τις δυσκολίες που έχει προκαλέσει η πανδημία λίγο πριν από τα Χριστούγεννα. Έχουμε επικοινωνήσει με μερικές χιλιάδες μέλη στελέχη και φίλους του ΑΚΕΛ από τους οποίους έχουμε ζητήσει να υποβάλουν τις προτάσεις τους για υποψήφιους ενόψει των επικειμένων βουλευτικών εκλογών».

 

Όπως δήλωσε ο κ. Κυπριανού, σήμερα, 2000 στελέχη του ΑΚΕΛ κλήθηκαν να επιλέξουν τους 56 εκλεκτούς για το χρίσμα των βουλευτών εκ των 100 ατόμων που επιλέχθηκαν από τις επαρχιακές οργανώσεις.

«Ο κατάλογος ο οποίος συγκεντρώθηκε ξεκαθάρισε με την ερώτηση κατά πόσον ενδιαφέρονται τα συγκεκριμένα άτομα τα οποία είχαν προταθεί. Αυτή την στιγμή έχουμε ένα αριθμό γύρω στα 100 άτομα Παγκύπρια από τους οποίους θα επιλέξουν τα αιρετά μέλη του Κόμματος τους 56 που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια του ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις σε Παγκύπρια βάση.

Όπως τόνισε ο ΓΓ, Κανένα άλλο πολιτικό κόμμα δεν έχει ακολουθήσει μια τέτοια δημοκρατική διαδικασία.

«Στα άλλα πολιτικά κόμματα συνήθως οι ηγέτες καθορίζουν ποιο θα είναι το ψηφοδέλτιο. Στην δική μας την περίπτωση 2000 στελέχη του ΑΚΕΛ σήμερα θα αποφασίσουν για το ποιοι θα είναι οι 56 που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο. Αυτό επιβεβαιώνει και αποδεικνύει ότι είμαστε μακρά το πιο δημοκρατικό Κόμμα. Σήμερα λοιπόν αποφασίζουν οι συνδιασκέψεις. Να πω ότι δυστυχώς δεν έγινε κατορθωτό να έχουμε ζωντανές συνδιασκέψεις όπως σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Σήμερα θα διεξαχθεί μόνο η εκλογική διαδικασία κατόπιν ειδικής άδειας που έχουμε πάρει από την κυβέρνηση. Και το Σάββατο η Κεντρική Επιτροπή θα συνέλθει για να επικυρώσει τα ψηφοδέλτια τα οποία θα εγκριθούν από τις συνδιασκέψεις. Και θα ξεκινήσει μέσα στα πλαίσια τα οποία καθορίζουν τα πρωτόκολλα η προεκλογική προσπάθεια του ΑΚΕΛ. Να επαναλάβω ότι επιβεβαιώνεται για ακόμα μια φορά σήμερα ότι το ΑΚΕΛ είναι μακράν το πιο δημοκρατικό Κόμμα του τόπου. Και ότι αφέντες στο δικό μας κόμμα είναι τα μέλη του Κόμματος τα στελέχη του και όχι η ηγεσία».

Ο Τζιοβάνης παραιτήθηκε, ο Αναστασιάδης παραμένει αμόλυντος

Σε σχέση με τις σημερινές δηλώσεις του προέδρου του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, ο κ. Κυπριανού κάλεσε τον πρώτο να σκεφτεί πως έχουν συμπεριφερθεί οι ίδιοι (του ΔΗΣΥ), σε περιπτώσεις που καταγγέλλει την αντιπολίτευση.

«Θα ήθελα να πω ότι ο κύριος Νεοφύτου προτού τοποθετείται για τα διάφορα ζητήματα θα ήταν χρήσιμο να σκέφτεται το πως οι ίδιοι έχουν συμπεριφερθεί σε περιπτώσεις για τις οποίες κατηγορεί το ΑΚΕΛ και άλλα πολιτικά κόμματα βέβαια. Το ΑΚΕΛ έχει το θάρρος όταν και εφόσον διαπιστώσει ότι στελέχη του κατηγορούνται για διάφορα ζητήματα ανεξάρτητά με το εάν επιβεβαιώνονται αυτά ή όχι να παίρνει αποφάσεις όσες δύσκολες και αν είναι. Ο τέως βουλευτής του ΑΚΕΛ ο οποίος ήταν σε εκείνο το ντροπιαστικό βίντεο δίχως να είναι βέβαια ο πρωταγωνιστής παραιτήθηκε όταν είδε το φως της δημοσιότητας το συγκεκριμένο βίντεο. Ο κύριος Αναστασιάδης ο οποίος βαρύνεται με σωρεία κατηγοριών αυταποδείκτων κατηγοριών για την συμμετοχή του σε φαινόμενα διαπλοκής δεν χρειάζεται καμιά ερευνητική επιτροπή να τα επιβεβαιώσει δήλωσε 3 φορές το τελευταίο διάστημα ότι θεωρεί τον εαυτό του άμωμο και αμόλυντο. Και αυτό δείχνει την ποιοτική διάφορα μεταξύ του ΑΚΕΛ και του ΔΗΣΥ. Για αυτό επαναλαμβάνω Ο κύριος Νεοφύτου θα ήταν καλύτερα να ήταν πιο σεμνός και πιο προσεκτικός σε εκείνα τα οποία τα δηλώνει.

Σε ότι αφορά την αναφορά του για τοξικό πολιτικό λόγο στην Κύπρο, Ο κ. Κυπριανού υπενθύμισε ότι για «μηδενικά» δεν μίλησε κανένα άλλο πολιτικό κόμμα παρά ο Προέδρος της Δημοκρατίας.

«Θέλω να του υπενθυμίσω ότι εκείνοι οι οποίοι είχαν διεξαγάγει μια απαράδεκτη προεκλογική εκστρατεία με τοξικό πολιτικό λόγο στις Ευρωεκλογές ήταν ο ΔΗΣΥ. Και θα τον παρακαλούσα να στρέψει το μυαλό του πίσω στα χρόνια της διακυβέρνησης Χριστόφια για να δει τι σημαίνει τοξικός λόγος».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy