Παράθυρα/Ορίζοντας

Κυκλοφόρησαν τα Πρακτικά του Επιστημονικού Συνεδρίου Καβάφης και Κύπρος

Κυκλοφόρησε ο τόμος των Πρακτικών του Α΄ Επιστημονικού Συνεδρίου του Ομίλου Λογοτεχνίας και Κριτικής με τίτλο Καβάφης και Κύπρος (επιμέλεια: Κυριάκος Ιωάννου, Λεωνίδας Γαλάζης, Στέλλα Αλεξίου).

Η έκδοση των Πρακτικών τη γραπτή και ολοκληρωμένη μορφή των δεκαοκτώ προφορικών ανακοινώσεων του Συνεδρίου, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου του 2020 στη Λευκωσία.

Οι συγγραφείς της έκδοσης είναι πανεπιστημιακοί, νεοελληνιστές και άλλοι μελετητές, είναι οι εξής: Κωνσταντίνος Κασίνης, Γιώργος Κεχαγιόγλου, Λεωνίδας Γαλάζης, Νίκος Ορφανίδης, Μιχαήλα Καραμπίνη-Ιατρού, Άνδρη Χριστοφίδου-Αντωνιάδου, Ευριπίδης Γαραντούδης, Στέλλα Αλεξίου, Μαρία Διαμαντοπούλου, Παντελής Βουτουρής, Αφροδίτη Αθανασοπούλου, Λουίζα Χριστοδουλίδου, Λευτέρης Παπαλεοντίου, Κυριάκος Ιωάννου, Παναγιώτης Σεραφείμ, Γιώργος Γεωργής, Ανδρέας Χατζηθωμάς και Σταυρούλα Μπίου.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση: «Οι μελέτες που περιλαμβάνονται στον τόμο προσθέτουν νέες ψηφίδες στο εργοβιογραφικό πορτρέτο του αλεξανδρινού ποιητή και συμβάλλουν στην περαιτέρω προώθηση των καβαφικών σπουδών, ειδικά μάλιστα στο νησί μας, πράγμα που ήταν και η κύρια μέριμνα του Ο.Λ.Κ.”

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy