Νέο κτίριο ΡΙΚ – Στα €25 εκατ. το κόστος

Στα €25 εκατομμύρια κοστολογείται το νέο κτίριο που θα στεγάσει την Κρατική ραδιοτηλεόραση και θα αναβαθμίσει τις υπηρεσίες του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Φιλελεύθερος, το νέο κτήριο του ΡΙΚ θα ανεγερθεί στον περιβάλλοντα χώρο των σημερινών εγκαταστάσεων και υπολογίζεται ότι θα κοστίσει γύρω στα €25 εκατ.


Όσον αφορά τη χρηματοδότηση, το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει πως αυτή θα γίνει, μετά από απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου το 2010, με διάθεση τμήματος του ΡΙΚ στην Αγλαντζιά έναντι νέων κτηριακών εγκαταστάσεων καθώς και χρήση των €9 εκατ. από τα περιθωριακά ωφελήματα.

Την ίδια ώρα θα αναζητηθούν κονδύλια από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, οι αποφάσεις έχουν ληφθεί και πλέον για την υλοποίησή τους είναι θέμα διαδικασιών.

Κατάργηση υπαλλήλων πολλαπλών ταχυτήτων


Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΡΙΚ συνέχισε τις επαφές και τις συναντήσεις του με τα πολιτικά κόμματα σε μια προσπάθεια να ενημερώσει για τις σημαντικές συμφωνίες που έχουν επιτευχθεί και άλλες δράσεις του Δ.Σ. και της Διεύθυνσης ενόψει της συζήτησης για τον προϋπολογισμό του ιδρύματος για το 2021 στη Βουλή, αναφέρεται στο ρεπορτάζ.

«Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο, μέσω τηλεδιάσκεψης και τον πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργο Λιλλήκα. Ο πρόεδρος του Δ.Σ. Ανδρέας Φράγκος, το μέλος Μαρία Χριστοφίδου και ο Αν. Γεν. Διευθυντής Γρηγόρης Μαλιώτης ενημέρωσαν για τη συμφωνία που έγινε και αφορά τη σύσταση νέου οργανογράμματος του ΡΙΚ το οποίο θα περιλαμβάνει 264 θέσεις και την κατάργηση των υπαλλήλων πολλαπλών ταχυτήτων».

«Σημειώνεται ότι ο αριθμός είναι 100 περίπου άτομα λιγότερα από όσοι εργάζονται σήμερα στο ΡΙΚ. Οι δυο πολιτικοί αρχηγοί ενημερώθηκαν και για τη συμφωνία που συνομολογήθηκε και αφορά τα περιθωριακά ωφελήματα. Με τη συμφωνία επιλύθηκε ένα πρόβλημα 30 χρόνων, που δημιουργήθηκε με συλλογική σύμβαση του 1989 και δεν υλοποιήθηκε ποτέ όπως προβλεπόταν. Αποκαταστάθηκαν οι δικαιούχοι, υπάλληλοι και συνταξιούχοι, ενώ πλέον αποκαθίσταται η αναλογική μεταχείριση των συνεργατών αορίστου χρόνου οι οποίοι πλέον θα έχουν ίδια ωφελήματα με τους υπόλοιπους εργαζομένους».

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.