Μαρκουλλή: Θα συζητηθεί η ουσία του Κυπριακού στην πενταμερή – Δεν θα ειναι άτυπη

Η πενταμερής δεν θα είναι άτυπη αλλά θα συζητηθεί η ουσία του κυπριακού, σχολίασε στην Πρωϊνή Έκδοση του Astra 92,8, το μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή.

Χαρακτήρισε επίσης εκτός λογικής την δήλωση του ΥΠΕΞ ότι δεν υπάρχει ακόμη το επίσημο πρόγραμμα από μέρους των Η.Ε, την στιγμή που η κυρία Λούτ έκανε τόσες συναντήσεις και ο Πρόεδρος μίλησε τηλεφωνικά και με τον κύριο Γκουτέρες.

Εξέφρασε ανησυχία για τις αναφορές περί αποκεντρωμένης ομοσπονδίας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο Πρόεδρος αφού έχει σκοτώσει κάθε ελπίδα, τώρα δηλώνει ότι θέλει να συζητήσει μειωμένο αριθμό αρμοδιοτήτων χωρίς να αναφέρεται σε λεπτομέρειες.

Η κυρία Μαρκουλλή είπε επίσης ότι δυστυχώς και ο Γ.Γ των Η.Ε έχει επιτρέψει να τεθούν ζητήματα εκτός της συμφωνημένης βάσης λύσης του κυπριακού.

Αναφερόμενη στο θέμα της κυριαρχικής ισότητας είπε ότι κάποιοι, ανάμεσα τους και οι Βρετανοί, προσπαθούν να πείσουν ότι αυτό υπήρχε πάντα, ωστόσο αυτό δεν είναι αλήθεια και χαρακτήρισε απαράδεκτα τα όσα λέγονται.

Η κυρία Μαρκουλλή είπε ότι αύριο θα γίνει σύσκεψη της διαπραγματευτικής ομάδας και διερωτήθηκε αν ο Πρόεδρος τους κάλεσε για να τους αποχαιρετήσει.

 

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.