Σχεδόν κάθε μέρα μια υπόθεση παιδικής πορνογραφίας

Άκρως ανησυχητικές διαστάσεις προσλαμβάνει το φαινόμενο της παιδικής πορνογραφίας, αφού μόλις μπήκε το 2021 και καταγράφονται ήδη στοιχεία που τρομάζουν τους ανακριτές της Αστυνομίας.

Οπως αναφέρει  ο Φιλελευθερος, μέχρι χθες η Υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αστυνομίας διερεύνησε 35 υποθέσεις που αφορούσαν παιδική πορνογραφία, δηλαδή σχεδόν μία κάθε μέρα, ενώ πέρσι κατά τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο είχαν εξεταστεί ισάριθμες υποθέσεις.

Σημειώνεται ότι πέρσι το αρμόδιο γραφείο της Αστυνομίας, σύμφωνα με τον υπεύθυνο του Ανδρέα Αναστασιάδη, είχε διερευνήσει 190 υποθέσεις, αριθμός ρεκόρ, ενώ το 2019 εξετάστηκαν 35 υποθέσεις μέχρι χθες, το 2021, 190 υποθέσεις συνολικά πέρσι 161 υποθέσεις.

 

Ο υπεύθυνος της υποδιεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος απέδωσε την αύξηση που παρατηρείται στο γεγονός ότι λόγω των περιορισμών που επιβάλλονται συνεπεία της πανδημίας για τον κορωνοϊό, πολλοί μένουν περισσότερες ώρες μπροστά στον υπολογιστή με αποτέλεσμα να καταπιαστούν με αυτό το έγκλημα, πιστεύοντας ότι δεν θα εντοπιστούν.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy