Γραφείο Ευημερίας για φονικό: Καμία αναφορά βίας που να περιλαμβάνει επικινδυνότητα

Ανακοίνωση εξέδωσε το Γραφείο Ευημερίας απαντώντας στα αμείλικτα ερωτήματα γύρω από τις συνθήκες που οδήγησαν στη δολοφονία της 52χρονης Ανδρούλας Αβραξίδου και του 20χρονου Στέλιου Γιάγκου με φερόμενο ως δολοφόνο τον σύζυγο και πατέρα της οικογένειας.

Αυτούσια η δήλωση:

«Λαμβάνοντας υπόψη τα τελευταία δημοσιεύματα και αναφορές που αφορούν το φόνο που έγινε στο χωριό Εργάτες, οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας με την παρούσα ανακοίνωση διευκρινίζουν τα ακόλουθα:

Η οικογένεια στηριζόταν οικονομικά για τη διαβίωση της και για φροντίδα.

Δεν έχει ληφθεί αναφορά βίας που να περιλαμβάνει επικινδυνότητα.

Τα ζητήματα ψυχικής υγείας, δεν άπτονται των αρμοδιοτήτων των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας.

Πρόκειται για ένα τραγικό γεγονός για το οποίο η έρευνα της Αστυνομίας είναι σε εξέλιξη και επιπρόσθετα απαιτείται προσοχή για διάχυση επιμέρους πληροφοριών καθότι αφορούν και άλλο άτομο της οικογένειας που βρίσκεται εν ζωή και είναι σημαντική η διαφύλαξη προσωπικών δεδομένων».

Αστυνομία για φονικό στους Εργάτες: Καμία παλαιότερη καταγγελία

Ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας ερωτηθείς από τον ΑΣΤΡΑ εάν υπήρχε παλαιότερη καταγγελία στην αστυνομία απάντησε αρνητικά.

Είπε επίσης ότι θα διερευνήσει καταγγελία της αδελφής του θύματος ότι πριν από μερικές βδομάδες είχε επικοινωνήσει με την αστυνομία για να καταγγείλει βία εναντίον του γιού του 59χρονου από τον ίδιο και ότι η αστυνομία την παρέπεμψε σε μη κυβερνητική οργάνωση που ασχολείται με την καταπολέμηση της βίας κατά του παιδιού.

Φονικό Εργάτες: Η θεία τηλεφώνησε στην Αστυνομία …την παρέπεμψαν στην «Στήριξη του Παιδιού» (βίντεο-ηχητικό)

Αμέλεια από τις αρμόδιες υπηρεσίες που ήταν ενήμερες  κατήγγειλε σε συγκλονιστική της μαρτυρία η η αδελφή και θεία των θυμάτων του διπλού φονικού στους Εργάτες.

Κατήγγειλε μάλιστα,  ότι πριν ενάμιση μήνα, ο πατέρας προσπάθησε ξανά να πνίξει τον 20χρονο και πως η ίδια ανέφερε το περιστατικό τόσο στην Αστυνομία, όσο και το Γραφείο Ευημερίας.

Οπως ανάφρρε στο ΡΙΚ είχε τηλεφωνήσει η ίδια στην Αστυνομία και την παρέπεμψαν “Στήριξη του Παιδιου”.

«Εγώ στην Αστυνομία είπα τι έγινε, ότι είμαι η θεία του Στέλιου».

Οπως ανέφερε η ίδια:  «Με ένωσαν και έκανα την καταγγελία στον οργανισμό και μου είπαν ότι θα ενημερώσουν το Γραφείο Ευημερίας. Ήταν μεσημέρι που κατήγγειλα. Μέχρι το απόγευμα δεν επικοινώνησε κανένας μαζί μου, ούτε που την Αστυνομία, ούτε που το Γραφείο Ευημερίας. Πήρα ξανά τηλέφωνο την Αστυνομία τους είπα το παράπονο και με ένωσαν ξανά με αυτήν την υπηρεσία. Λέει μου η κοπέλα, πόσον χρονών είναι ο μικρός. Όταν της είπε 20 χρονών, λέει μου δεν είναι μικρός. Είπα της ότι για μένα εν μικρός, από τη στιγμή που ήταν στην Παιδική Στέγη. Είπε μου ότι από τη στιγμή που είναι 20 χρόνων πρέπει μόνος του να κανονίσει να φύγει από το σπίτι. Είπα της “είναι λύση να φύγει από το σπίτι; Τι θα απογίνουν οι υπόλοιποι;”».

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας επιβεβαίωσε ότι η οικογένεια παρακολουθείτο από το γραφείο ευημερίας και ότι πράγματι ο 59 χρονος σε ηλικία 14 ετών ήταν εμπλεκόμενος σε υπόθεση δολοφονίας 10χρονης, αλλά επειδή τότε ήταν ανήλικος δεν καταχωρήθηκε υπόθεση εναντίον του.

Κληθείς να σχολιάσει αναφορά της αδελφής του θύματος ότι πριν από μερικές βδομάδες είχε επικοινωνήσει με την αστυνομία για να καταγγείλει βία εναντίον του γιού του 59χρονου από τον ίδιο και ότι η αστυνομία την παρέπεμψε σε μη κυβερνητική οργάνωση που ασχολείται με την καταπολέμηση της βίας κατά του παιδιού, είπε ότι θα το διερευνήσει και ότι στο ημερολόγιο της αστυνομίας δεν υπάρχει τέτοια καταγγελία.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy