Κούσιος: Εξωτερική Πολιτική, η Άμυνα, η Ενέργεια και ο Τουρισμός στο ταξίδι ΠτΔ στο Ισραήλ

Ως ιδιαίτερα σημαντική κρίνεται η επικείμενη επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Ισραήλ είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κυριάκος Κούσιος.

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Κούσιος είπε ότι «όπως ήδη έχει ανακοινωθεί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης μεταβαίνει την Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου, στο Ισραήλ, για μονοήμερη επίσκεψη εργασίας, όπου θα έχει συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία της χώρας.

Η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντική, αφού ύστερα από συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ κ. Βενιαμίν Νετανιάχου θα συζητηθεί ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που ενδιαφέρουν τις δύο χώρες προς περαιτέρω ενίσχυση και εμβάθυνση των διμερών σχέσεων σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως η Εξωτερική Πολιτική, η Άμυνα, η Ενέργεια και ο Τουρισμός.

Προς τον σκοπό αυτό, οι καθ’ ύλην αρμόδιοι Υπουργοί Εξωτερικών, Άμυνας, Ενέργειας, καθώς και ο Υφυπουργός Τουρισμού θα συνοδεύουν τον Πρόεδρο κατά τις συναντήσεις του, ενώ παράλληλα θα έχουν χωριστές συναντήσεις με τους ομολόγους τους για συζήτηση θεμάτων των αρμοδιοτήτων τους.

Σημειώνεται ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει συνάντηση στις 10.30 το πρωί της Κυριακής με τον Πρόεδρο του Ισραήλ κ. Ρόιβεν Ρίβλιν, ενώ αργά το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του με τον Πρωθυπουργό Νετανιάχου.

Μετά τη συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ και τις δηλώσεις στις οποίες θα προβούν, οι δύο ηγέτες θα παρακαθίσουν κατ΄ιδίαν σε δείπνο εργασίας μετά από επιθυμία του Πρωθυπουργού Νετανιάχου».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy