Παράδοση ειδών ρουχισμού και τροφίμων στο κέντρο φιλοξενίας – Πουρνάρα από την ΕΔΟΝ

Παραδόθηκαν σήμερα από την ΕΔΟΝ, τα είδη ρουχισμού και η ξηρά τροφή που μαζεύτηκε στην εκστρατεία που πραγματοποιήθηκε το τελευταίο διάστημα, στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων – αιτητών ασύλου, στην Πουρνάρα.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Η εκστρατεία συλλογής που πραγματοποιήσαμε αποτελεί Ταξική Αλληλεγγύη της νεολαίας και των εργαζομένων, απέναντι στην κρατική ανεπάρκεια, που οδηγεί σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης εκατοντάδες ανθρώπους που διαμένουν στα κέντρα φιλοξενίας. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν συγκλονιστική με αποτέλεσμα να μαζευτούν εκατοντάδες κιβώτια με ρούχα και τρόφιμα τα οποία μεταφέρθηκαν σήμερα. Η σημερινή παράδοση των όσων έχουν μαζευτεί, αποτελεί ακόμα μια υπενθύμιση για όλους εμάς, πως ο αγώνας για σωστές και αξιοπρεπείς δομές είναι απόλυτα αναγκαίος. Την ίδια στιγμή ως ΕΔΟΝ, αντιλαμβανόμαστε πλήρως ότι η όποια πρακτική στήριξη σε μετανάστες και πρόσφυγες, αποτελεί μόνο την προσωρινή πρακτική βοήθεια που χρειάζονται και πως ο αγώνας για αλλαγή κρατικής διαχείρισης του προβλήματος όσο και για αλλαγή κοινωνικής συνείδησης, είναι το βασικό ζήτημα.

Επιβεβαιώνεται επίσης πως, δεν αρκεί η έκφραση θλίψης και αγανάκτησης για τις ανθρώπινες τραγωδίες που αντικρίζουμε καθημερινά σε όλο τον κόσμο, αλλά απαιτείται αγώνας ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που γεννούν την δυστυχία των λαών, στις πολιτικές που στοχοποιούν τους αιτητές ασύλου, τις δυνάμεις που μπολιάζουν με μίσος την κοινωνία.

«Η μόνη υπερδύναμη, είναι οι λαοί»

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy