Γκράφιτι προς τιμήν των επαγγελματιών υγείας από το ΑΚΕΛ Λάρνακας (βίντεο-εικόνες)

Έργο τέχνης προς τιμή των επαγγελματιών υγείας που ρίχτηκαν στη μάχη κατά του κορωνοϊού τον τελευταίο χρόνο,  φιλοτεχνήθηκε σε δρόμο κοντά στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας με πρωτοβουλία του ΑΚΕΛ Λάρνακας.

Το έργο που δημιουργήθηκε από τον καλλιτέχνη Χρήστο Κακουλή αποκαλύφθηκε σήμερα το μεσημέρι από το Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού και την Επαρχιακή Γραμματέα του κόμματος, Χρυστάλλα Αντωνίου, στην παρουσία του δημάρχου Ανδρέα Βύρα, νυν και υποψήφιων βουλευτών και πλήθος κόσμου.

Σε δηλώσεις του μετά την αποκάλυψη, ο κ. Κυπριανού, συνεχάρη τον καλλιτέχνη για το έργο του αλλά και την επαρχιακή επιτροπή του ΑΚΕΛ Λάρνακας για την πρωτοβουλία να ευχαριστήσουν το ιατρικό προσωπικό αλλά και γενικότερα τους επαγγελματίες υγείας οι «οποίοι εργάστηκαν και εργάζονται μέσα σε πολύ δύσκολες και αντίξοες συνθήκες καθ΄όλη τη διάρκεια της πανδημίας».

Όπως τόνισε, αν δεν ήταν η ανιδιοτέλεια και η αυταπάρνηση τους, θα δυσκολευόμασταν πολύ περισσότερο να ξεπεράσουμε τα προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία.

Την ίδια ώρα ωστόσο, ο Γενικός Γραμματέας, υπογράμμισε πως ένα ευχαριστώ δεν είναι αρκετό και επιβάλλεται η επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο δημόσιο χώρο υγείας τα οποία όπως τόνισε, είναι πάρα πολλά τα οποία δεν έχουν αντιμετωπιστεί μέχρι σήμερα με την ίδια αποτελεσματικότητα όπως αντιμετωπίζονται άλλα ζητήματα.

Ο ΓΓ, ανάφερε πως έθεσε πει τάπητος στη σύσκεψη στο προεδρικό την Τετάρτη με θέμα την πανδημία, πως τα δημόσια νοσηλευτήρια κινδυνεύουν με σοβαρά οικονομικά προβλήματα όταν τελειώσει η πανδημία αφού έχουν επωμιστεί όλο το βάρος της διαχείρισης και μαζί και τα προβλήματα, την ίδια στιγμή που τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια έχουν μείνει παντελώς έξω από αυτό το πρόβλημα. Ο κ. Κυπριανού ανάφερε πως είναι απαίτηση του ΑΚΕΛ να μεταφερθεί μέρος του προβλήματος και της αντιμετώπισης του και στον ιδιωτικό τομέα.

Με τη σειρά του ο καλλιτέχνης, Χρήστος Κακουλής, ανάφερε πως σήμερα έγινε το πρώτο βήμα για να ειπωθεί ένα ευχαριστώ σε όσους όλους εργάζονται κατά την πανδημίας και ευχήθηκε το δεύτερο βήμα να είναι η επίλυση όλων των προβλημάτων που έχουν καθώς «με θυσία την ίδια τους τη ζωή προσπαθούν να βοηθήσουν τον συνάνθρωπο τους».

Παίρνοντας το λόγο, η επαρχιακή γραμματέας του ΑΚΕΛ Λάρνακας, Χρυστάλλα Αντωνίου, ανάφερε πως ως Επαρχιακή επιτροπή, «θελήσαμε να αποτυπώσουμε το “ευχαριστώ” μέσα από την καρδιά μας στους επαγγελματίες υγείας για το γεγονός ότι βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή από την πρώτη στιγμή, για την αντιμετώπιση της πανδημίας».
«Αυτή την ιδέα αποτύπωσε με τον καλύτερο τρόπο ο Χρήστος Κακουλής στο έργο που σήμερα παραδίδουμε την πόλη».

Η κα. Αντωνίου ευχαρίστησε όλους τους φορείς που βοήθησαν στην πραγματοποίηση αυτού του  έργου και τον Γεν. Γραμματέα για την ανταπόκριση στην αποκάλυψη του έργου.

 

 

Τάσος Αναστάση

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy