ΑΚΕΛ για καταγγελίες σεξ. παρενόχλησης: Αλληλέγγυοι σε κάθε εργαζόμενο, κάθε πρόσωπο, θύμα τέτοιων συμπεριφορών

Καλούμε τις αρμόδιες αρχές να διερευνήσουν, τάχιστα και με πλήρη σοβαρότητα, τις καταγγελίες που υπάρχουν καθώς και τη δημόσια τοποθέτηση που έγινε χθες από ηθοποιό και αφορούσε σεξουαλική παρενόχληση στο χώρο του θεάτρου, αναφέρει με ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ.

«Καλούμε επίσης, τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου ως τον αρμόδιο κρατικό φορέα, να αναλάβει πρωτοβουλίες και να ηγηθεί των προσπαθειών έτσι ώστε οι εργαζόμενοι να νοιώθουν ασφαλείς, τόσον στον ΘΟΚ όσο και στις άλλες θεατρικές σκηνές, για να καταγγέλλουν όσους, αξιοποιώντας τη θέση εξουσίας που κατείχαν ή κατέχουν, εκμεταλλεύονται με εγκληματικό και απάνθρωπο τρόπο την ανάγκη των εργαζομένων, κυρίως των νέων, για εργασία. Ως πρώτο βήμα, καλούμε τον ΘΟΚ να υιοθετήσει το σχετικό κώδικα για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σεξουαλικής παρενόχλησης που έχουν συνομολογήσει οι Συντεχνίες ΠΕΟ, ΣΕΚ και η Ομοσπονδία Εργοδοτών».

«Ως ΑΚΕΛ στηρίζουμε και είμαστε αλληλέγγυοι σε κάθε εργαζόμενο, κάθε πρόσωπο, θύμα τέτοιων συμπεριφορών, που είτε βρίσκει το κουράγιο να προβεί σε καταγγελία είτε όχι. Διαβεβαιώνουμε ότι θα συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την αντιμετώπιση τέτοιων εγκληματικών φαινομένων καθώς και στην ολοκλήρωση νομικού πλαισίου, που να είναι αποτρεπτικό για την εμφάνιση τέτοιων φαινομένων».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy