Τρεις νέοι καλλιτέχνες ενώνουν τα όνειρα και την αγάπη τους για τη μουσική

Τρεις νέοι καλλιτέχνες ενώνουν τα όνειρα και την αγάπη τους για τη μουσική και χαράζουν κοινό μονοπάτι- Γιώργος, Γρηγορίου, Παναγιώτης Τσαππής, Χριστόδουλος Χριστοδούλου…

Καλησπέρα σε όλους εσάς που είστε συνδεδεμένοι αυτή την ώρα με τη σελίδα του ΑΣΤΡΑ 92.8. Δευτέρα βράδυ και είμαστε εδώ για να γνωρίσουμε παρέα τρία νέα παιδιά, τρεις μουσικούς που η αγαπη και το παθος τους για μουσική διαστάυρωσε τους δρόμους τους. Δεν θα πάμε μακριά αυτή τη φορά μένουμε Κύπρο και σε πολύ λίγο τους υποδεχόμαστε πάντα διαδυκτιακά. Σίγουρα κάποιοι από εμάς τους έχουμε απολαύσει επι σκηνής, αφού έχουν αποτελέσει μέλη της γνωστής κυπριακής μπάντας «ΠΕΡΙΠΛΑΝΩΜΕΝΟΙ», αλλά και ο καθένας ξεχωριστά έχει στο ενεργητικό του ενδιαφέρουσες μουσικές ιστορίες να μας διηγηθεί.

Ο Χριστόδουλος Χριστοδούλου γεννήθηκε το 1991. Έκανε µάθηµατα µε την Varvara Merzlova-Peneva µέλος της Συµφωνικής Ορχήστρας Κύπρου, και στην συνέχεια µε τον Μενέλαο Μενέλαου στο Ευρωπαϊκο Πανεπιστήµιο Κύπρου.

Τα έτη 2006-2009 συµµετείχε σε πολλές συναυλίες ως µέλος της Συµφωνικής Ορχήστρας Νέων Κύπρου. Φοίτησε στο Παγκύπριο Γυµνάσιο και το Μουσικό Λύκειο Λευκωσίας και κατά τη διάρκεια της µαθητείας του εκεί ξεκίνησε να ασχολείται µε τη µουσική δωµατίου υπό την καθοδήγηση του Ηρακλή Μιτέλλα. Αποφοίτησε το 2009 µε Αριστείο και µε βραβεία για τις επιδόσεις του στο βιολί, για τη συµβολή σε σύνολα κλασικής, αλλά και παραδοσιακής µουσικής.

Ο Χριστόδουλος φοίτησε στο Τµήµα Τεχνών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστηµίου Κύπρου στη Λευκωσία, όπου παρακολούθησε µουσικές σπουδές µε κατεύθυνση την εκτέλεση βιολιού και όπου συνεχίζει να καλλιεργεί το ενδιαφέρον του για τη µουσική δωµατίου υπό την καθοδήγηση της Χριστίνας Αθηνοδώρου. To 2013 έπαιξε σε εργαστήρια υπό την καθοδήγηση αναγνωρισµένων µουσικών παιδαγωγών όπως η Gunta Sproge, ο Keijo Aho και άλλοι, στο πλαίσιο του συνεδρίου της ECMTA και πρόσφατα συµµετείχε στη σειρά συναυλιών Parcours του Ευρωπαϊκού Πανεπιστηµίου Κύπρου. Την χρόνια του 2015 έχει συµµετάσχει σε µια σειρά συναυλιών δωµατίου µε το σύνολο Συνήχηση. Υπήρξε µέλος του συγκροτήµατος «Περιπλανώµενοι» όπου εµφανιζόταν σε φεστιβάλ και µουσικές σκηνές της Κύπρου και εξωτερικού. Τα τελευταία δύο χρόνια συνεργάστηκε για την παρουσίαση δίσκων στο φεστιβάλ «Φέγγαρος» µε τραγουδιστές την Θάλεια Τσατινη για τον δίσκο «Delirious» 2019, και τον Δηµήτρη Μεσηµέρι για τον δίσκο «Προφητεία» 2020.

Ο Παναγιώτης Τσαππής γεννήθηκε στη Λάρνακα στις 19/10/1990. Από την αρχή της μουσικής του εκπαίδευσης παρακολούθησε μαθήματα κλασικής κιθάρας, μπουζουκιού και αργότερα πιάνου, βυζαντινής μουσικής και νέυ. Κατα τις σπουδές του στη Θεσσαλονίκη (Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας, Ηχοληψία) ξεκίνησε να μελετά τα μακάμ με κύριο όργανο το νέυ. Πήρε μέρος σε τοπικά φεστιβάλ μουσικής αλλά και στο εξωτερικό, συμμετέχοντας ταυτόχρονα σε μουσικά σύνολα, όπως το συγκρότημα «Περιπλανώμενοι». Παρακολούθησε σεμινάρια με εισηγητές τους Χάρη Λαμπράκη, Ross Daly, Μιχάλη Χολέβα, Ευγένιο Βούλγαρη, Don Braden, Γιάννη Κουτή κ.α. Ασχολείται με τη σύνθεση για το θέατρο, το σύγχρονο και παραδοσιακό τραγούδι, αλλά και με τη μουσική παραγωγή. Αυτή τη στιγμή ολοκληρώνει τις σπουδές του σε μεταπτυχιακό επίπεδο, στο τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, παρακολουθώντας ταυτόχρονα τροπική ανάλυση των μακάμ. Τον Ιούνιο του 2020 κυκλοφόρησε τον πρώτο του προσωπικό δίσκο, με τίτλο «Ωδή στη Νύχτα», ο οποίος εμπεριέχει 12 τραγούδια. Στο δίσκο συμμετέχουν καλλιτέχνες που σημάδεψαν το ελληνικό πεντάγραμμο, αλλά και νέοι ανερχόμενοι τραγουδιστές.

Ο Γιώργος Γρηγορίου είναι αυτοδίδακτος μουσικός. Γεννήθηκε στις 18-8-87 στη Λευκωσία/Κύπρο. Ασχολείται με τη μουσική από 14 χρονών μαθαίνοντας κιθάρα. ‘Οταν τελειωσε με τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις άρχισε να ασχολείται επαγγελματικά με το τραγούδι σε διάφορα μαγαζιά, στη Λευκωσία κυρίως, και μέχρι σήμερα πέρασε από τις μεγαλύτερες μουσικές σκηνές σε όλη τη Κύπρο.

Συνεργάστηκε με μεγάλα ονόματα της Ελληνικής ροκ σκηνής όπως είναι ο Θάνος Ανεστόπουλος, Αντώνης Μιτζέλος, Χρίστος Θηβαίος, Γιάννης Χαρούλης, Λάκης Παπαδόπουλος, Βασίλης Καζούλης, Μίλτος Πασχαλίδης, Νικος Ζιωγαλας, Μπαμπης Στοκας, Ματουλα Ζανάνη και με τα συγκροτήματα που ήταν μέλος έχουν μοιραστεί πολλές φορές τη ίδια σκηνή με συγκροτήματα όπως τα Υπόγεια Ρεύματα, Magic de Spell, Κίτρινα Ποδήλατα, Παύλο Παυλίδη και B-Movies και πολλούς άλλους.

Από το 2010, εκτος απ΄τη κιθάρα, αρχίζει να ασχολείται και με το λαούτο, και πάλι αυτοδίδακτος, όπου αρχίζει να το συμπεριλαμβάνει στις διάφορες του εμφανίσεις στις μουσικές σκηνές του νησιού.

Ο Γιώργος Γρηγορίου γράφει στίχους και μουσική! Το καλοκαίρι του 2011 κυκλοφόρησε η πρώτη του δισκογραφική δουλειά σε ενορχήστρωση του Στέφανου Κουτέλη με τίτλο “Στο άπειρο της γης” με 5 τραγούδια.

Τον Απρίλη του 2013 συνεργάζεται με τον Νίκο Δούκα και το συγκρότημα “ΑΛΛΟΥΠΑΠΑ” και κυκλοφορούν 1 δίσκο με συμμετοχή του σε 3 τραγούδια.

Τον Οκτώβρη του 2013 κυκλοφορεί ο δεύτερος προσωπικός του δίσκος με τίτλο “Η ζωή κυλά” που περιέχει 10 τραγούδια!

Το 2016 ιδρυει το συγκροτημα ΠΕΡΙΠΛΑΝΩΜΕΝΟΙ που ασχολούνται με πιο εναλλακτικη Ελληνική μουσική με παραδοσιακα όργανα σε Ροκ ύψος.

Το 2019 μέχρι σήμερα είναι μέλος στα συγκροτηματα PROSPECTUS και ΑΜΝΗΣΙΑ που υπηρετουν την Ελληνικη Ροκ σκηνή στη Κύπρο.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.