Έτσι αλλάζει η Λάρνακα (Φωτογραφίες)

Σε αντίστροφη μέτρηση για ολοκλήρωση του μεγαλεπήβολου προγράμματος υλοποίησης έξι έργων μέσω της πρώτης φάσης αξιοποίησης ευρωπαϊκών κονδυλίων βρίσκεται η Λάρνακα.

Τα έργα είναι χιλιογραμμένα, αλλά πλέον έχουν αρχίσει να παίρνουν σάρκα και οστά δίνοντας σιγά-σιγά στο Εμπορικό Κέντρο της Λάρνακας τη νέα του μορφή. Από τα έξι πρότζεκτ, τα δύο έχουν ήδη ολοκληρωθεί.

Αυτά είναι η αναπαλαίωση της Λέσχης Λάρνακας και ο Δημοτικός Κήπος. Το έργο της ανάπλασης κεντρικών δρόμων με υποδομές ΑΜεΑ και τοποθέτηση πρασίνου και αστικού εξοπλισμού βρίσκεται στην τελευταία του φάση στην περιοχή Αγίου Λαζάρου και είναι θέμα εβδομάδων να ολοκληρωθεί.

Από τα υπόλοιπα, χρονολογικά θα ολοκληρωθεί πρώτο, περί τον Ιούλιο, το πρώην Κοινοτικό Κέντρο που μετατρέπεται σε Πολυδύναμο Πολυχώρο Κοινωνικής Πρόνοιας και Απασχόλησης του Δήμου Λάρνακας.

Η Δημοτική Αγορά που είναι το μεγαλύτερο και ακριβότερο έχει μετατεθεί για το καλοκαίρι, αλλά εκεί δυστυχώς υπάρχουν προβλήματα με τον εργολάβο και ενδεχομένως να υπάρξει περαιτέρω καθυστέρηση.

Τελευταίο χρονικά είναι η αναπαλαίωση του συμπλέγματος του τεμένους Ζουχουρί που θα ολοκληρωθεί τον ερχόμενο Μάρτιο. Η ουσία είναι ότι έναντι περίπου 20 εκατομμυρίων ευρώ, η Λάρνακα έχει αρχίσει να γίνεται σιγά-σιγά μια άλλη πόλη.

Παρακάτω παρουσιάζουμε ένα πολύ ενδιαφέρον φωτορεπορτάζ από όλα τα έργα.

Τάσος Περδίος

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.