Ηνωμένο Βασίλειο: Πρόστιμο 5.000 λιρών- Αυστηροποιείται η απαγόρευση ταξιδιών αναψυχής στο εξωτερικό.

Πρόστιμο 5.000 λιρών για όποιον επιχειρήσει ταξίδι αναψυχής στο εξωτερικό από τη Βρετανία.

 

Παύει να ισχύει από την ερχόμενη Δευτέρα 29 του μήνα η εντολή προς τους κατοίκους της Βρετανίας να μένουν στο σπίτι, καθώς υλοποιείται το δεύτερο σκέλος του πρώτου βήματος του οδικού χάρτη για έξοδο από το lockdown.

Το μήνυμα προς τους πολίτες θα είναι πλέον ότι μπορούν μεν να ταξιδεύουν στο εσωτερικό της χώρας, αλλά με σύσταση να κρατήσουν τις μετακινήσεις στο ελάχιστο δυνατό.

Αντιθέτως, στο πλαίσιο της ανανέωσης των κανόνων του lockdown που θα κληθούν να ψηφίσουν την Πέμπτη οι βουλευτές, αυστηροποιείται η απαγόρευση ταξιδιών αναψυχής στο εξωτερικό.

Όποιος προσέλθει σε αεροδρόμιο και διαπιστωθεί ότι το ταξίδι του δεν είναι για αναγκαίο λόγο, όπως εργασία, θα δέχεται πρόστιμο 5.000 λιρών.

Από τη Δευτέρα επανέρχεται επίσης ο «κανόνας των έξι», δηλαδή θα επιτρέπονται οι συναθροίσεις έξι ατόμων από διαφορετικά νοικοκυριά σε ανοιχτό χώρο, περιλαμβανομένων των κήπων σπιτιών.

Επαναρχίζουν επίσης τα υπαίθρια αθλήματα όπως το τένις και το γκολφ.

Το επόμενο βήμα, στις 12 Απριλίου, περιλαμβάνει το άνοιγμα των εξωτερικών χωρών των καταστημάτων εστίασης, του λιανεμπορίου, των κομμωτηρίων, των γυμναστηρίων, των ζωολογικών κήπων και των θεματικών πάρκων.

Τότε θα ανακοινωθεί και το χρονοδιάγραμμα για την επανέναρξη των διεθνών ταξιδιών αναψυχής.

Στις 17 Μαΐου είναι η πρώτη πιθανή ημερομηνία για το άνοιγμα του τουρισμού και θα επιτραπούν οι συναθροίσεις σε κλειστούς ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους στη βάση του κανόνα των έξι.

Στόχος της Κυβέρνησης είναι να αρθούν όλοι οι περιορισμοί στο τελικό βήμα του οδικού χάρτη στις 21 Ιουνίου.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy