Αρνείται το υπουργείο τις κατηγορίες για «μέσον» του Ιωάννου για να δουν ασθενή, συγγενείς του

Σύμφωνα με την καταγγελία, συγγενείς έβαλαν μέσον τον Υπουργό για να δουν συγγενή τους στο νοσοκομείο Αναφοράς

Δεν είναι ο υπουργός υγείας που δίνει τις άδειες για κατ’ εξαίρεση επίσκεψης σε νοσηλευτήριο, αυτό εναπόκειται στον διευθυντή του νοσηλευτηρίου, σχολίασε στον ΑΣΤΡΑ η εκπρόσωπος του Μαργαρίτα Κυριάκου.

Η κυρία Κυριάκου κλήθηκε να σχολιάσει ανάρτηση του συντονιστή της μονάδας covid19 στο νοσοκομείο αναφοράς Χρίστου Κυπρή ότι πολίτης έβαλε μέσο με τον υπουργό υγείας να επισκεφθεί στο νοσοκομείο συγγενικό του πρόσωπο και ότι αυτό αποτελεί δυσμενή διάκριση για άλλους.

Πρόσθεσε ότι θα ήταν καλό να διερευνούμε πριν δημιουργούμε εντυπώσεις και να βλέπουμε ποιος έδωσε άδεια ή όχι. Σε καμία περίπτωση και με βάση το διάταγμα, πρόσθεσε, ο υπουργός υγείας δίνει άδεια για επισκεπτήριο στα νοσηλευτήρια.

Χθες ο δρ. Κυπρής, προχώρησε σε δημόσια καταγγελία στο facebook, αναφέροντας παρέμβαση του Υπ. Υγείας, Κωνσταντίνου Ιωάννου, ούτως ώστε άτομα του κύκλου του, που έχουν άτομο δικό τους στο Νοσοκομείο Αναφοράς και νοσεί με κορωνοϊό, να το επισκεφτούν και να το αποχαιρετήσουν.

Όπως γράφει ο γιατρός στο facebook:

«Αγαπητέ κύριε Υπουργέ Υγείας, δικαίωμα να αποχαιρετήσουν με φυσική παρουσία τον δικό τους άνθρωπο είτε πριν τον θάνατο, είτε πριν την διασωλήνωση έχουν ΟΛΟΙ οι άνθρωποι και όχι μόνο αυτοί που γνωρίζετε προσωπικά. Μέχρι και στον αποχαιρετισμο σε αυτή τη χώρα πρέπει να χεις μέσον. Στηρίζω με τα χίλια την φυσική παρουσία των συγγενών σε κάποιες περιπτώσεις αλλά αυτό να γίνεται σε ΟΛΟΥΣ ανεξαιρέτως. Όλοι είναι ίσοι. Είτε είσαι φτωχός, είτε είσαι πλούσιος, είτε έχεις μέσο, είτε οχι».

Screenshot 2021 03 25 113059

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy