Μαρία Κολιού: Συντηρητικές οι νέες χαλαρώσεις – Συστηματικός έλεγχος με γρήγορα τεστ

Να ανοίξουν τα γυμνάσια και σειρά συντηρητικών χαλαρώσεων εισηγείται στον πρόεδρο της Δημοκρατίας η επιστημονική ομάδα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, δήλωσε η καθηγήτρια παιδιατρικής και λοιμωξιολογίας, Μαρία Κολιού.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο η κ.Κολιού είπε ότι η επιδημιολογική ομάδα κατέληξε με πλειοψηφία σε σειρά εισηγήσεων προς την κυβέρνηση οι οποίες βασίζονται στην παρούσα επιδημιολογική κατάσταση. Κοινή θέση όλων, ανέφερε ήταν ότι πρέπει να ακολουθηθεί συντηρητική πολιτική κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απρίλη.

«Πρέπει, ενόψει του Πάσχα να μην αλλάξει η επιδημιολογική εικόνα και εξήγησε ότι εντοπίζονται αυτή την εβδομάδα τάσεις βελτίωσης παγκύπρια και στη Λεμεσό, ωστόσο η μείωση των κρουσμάτων δεν είναι ακόμα σταθερή»

Ανέφερε επίσης ότι όσον αφορά στα γυμνάσια, όλα τα μέλη της ομάδας συμφώνησαν ότι πρέπει οι μαθητές να επιστρέψουν στις τάξεις τους με την προϋπόθεση ότι θα συνεχιστεί ο συστηματικός έλεγχος με γρήγορα τεστ.

Δεν υπάρχει πρόσθεσε, εισήγηση των επιστημόνων για οποιαδήποτε διαφοροποίηση στον τομέα της εστίασης, ενώ υπάρχουν εισηγήσεις οι οποίες αφορούν τα γυμναστήρια.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy