Τα λέει με Μητσοτάκη, Ούρσουλα και Σαρλ Μισέλ ο Αναστασιάδης-Στην ατζέντα η πενταμερής στη Γενεύη

Τηλεδιάσκεψη με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σάρλ Μισέλ, θα έχει σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, στο πλαίσιο των διεργασιών για την άτυπη διάσκεψη στη Γενεύη.

Όπως δήλωσε χθες ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, ενόψει του γεγονότος ότι η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα επισκεφθούν την Τουρκία τις επόμενες μέρες, σήμερα θα γίνει η τηλεδιάσκεψη έτσι ώστε να υπάρξει συντονισμός και να μεταφερθούν τα απαραίτητα μηνύματα προς την Τουρκία, τα οποία αντικατοπτρίζονται και στην πρόσφατη κοινή δήλωση των 27 ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πρόσθεσε πως η όποια ομαλοποίηση των ευρω-τουρκικών σχέσεων, η όποια πρόθεση για θετική ατζέντα με την Τουρκία εξαρτάται από την συμπεριφορά της Άγκυρας και πάνω απ’ όλα τη συμπεριφορά της ενόψει των προσπαθειών επίλυσης του Κυπριακού.

Ο Υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ακόμα ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει μια ξεκάθαρη θέση η οποία θα μεταφερθεί στον Τούρκο Πρόεδρο».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy