67 γονείς παίρνουν το κράτος στο δικαστήριο για τα rapid test και μάσκες σε μαθητές

Έλα στο Google News

Αστική αγωγή εναντίον του κράτους καταχώρισαν 67 γονείς σχετικά με τα διατάγματα για υποχρεωτική εβδομαδιαία εξέταση με ράπιτ τεστ των μαθητών Μέσης Εκπαίδευσης όπως και για την υποχρέωση χρήσης μάσκας στο σχολείο.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο δικηγόρος των γονέων, νομικός Γιάννος Γεωργιάδης, ανέφερε ότι με την αστική αγωγή οι γονείς ζητούν θεραπεία για παραβίαση ατομικών δικαιωμάτων και για αμέλεια.

Ο κ Γεωργιάδης ανέφερε ότι παράλληλα με την καταχώρηση αγωγής, η υπεράσπιση των γονέων υπέβαλε αίτημα στο Δικαστήριο με το οποίο ζητεί να ανασταλούν τα σχετικά διατάγματα και να παρεμποδιστεί η υποβολή των παιδιών σε ράπιτ τεστ πριν παρακαθίσουν σε εξετάσεις μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Ο κ Γεωργιάδης ανέφερε ότι οι γονείς και τα παιδιά τους έκριναν ότι η εβδομαδιαία διενέργεια ραπτιτ τεστ και η χρήση μάσκας στα σχολεία είναι δυσανάλογο μέτρο.

Σημείωσε ότι βάσει του άρθρου 7 του συντάγματος και βάσει των Διεθνών συμβάσεων προστασίας παιδιού θα πρέπει να δώσει κάποιος τη συγκατάθεση του, προτού επέμβει κάποιος άλλος στο σώμα του σε οποιοδήποτε ιατρικό θέμα.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.