Διέτης: Λογικές οι αμφιβολίες για Astrazeneca – Δεν υπάρχουν στοιχεία κατά του εμβολίου

Λογικές είναι οι αμφιβολίες για το εμβόλιο της AstraZeneca, ωστόσο ο ίδιος δεν έχει πληροφορίες που να δείχνουν ότι υπάρχει πρόβλημα στη χρήση του συγκεκριμένου εμβολίου στην Κύπρο, όπως και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, δήλωσε στον Άστρα ο καθηγητής φαρμακολογίας Νικόλας Διέτης.

Πρόσθεσε ότι παίρνει κι ο ίδιος ερωτήματα από τον κόσμο, όμως σημείωσε, δύο φορές ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων μελέτησε το θέμα και δεν εξέδωσε οποιαδήποτε αρνητική ανακοίνωση. Κληθείς να σχολιάσει ότι και αύριο θα γίνει συζήτηση για το συγκεκριμένο εμβόλιο, ο κ. Διέτης είπε ότι είναι σωστό να υπάρχει επαγρύπνηση για όλα τα εμβόλια και φάρμακα.

Σε σχέση με το ότι η Γερμανία σταμάτησε τη χορήγηση του AstraZeneca σε άτομα κάτω των 65, ο κ. Διέτης υπενθύμισε ότι την ίδια ώρα η Ε.Ε. ζητά δόσεις του AstraZeneca από την Ινδία.

Επισήμανε παράλληλα ότι δεν υπάρχει επιστημονική άποψη ότι το εμβόλιο συνδέεται με συγκεκριμένες παρενέργειες ή την πρόκληση θρομβώσεων.

Σημείωσε ότι θρομβώσεις προκαλούνται και από την Covid 19, όπως και από εγκυμοσύνη και η προσπάθεια που γίνεται είναι να ξεκαθαρίσει αυτό το θέμα.

Υπέδειξε επίσης ότι θρομβώσεις παρουσιάζονται μία στις 600 χιλιάδες και αφορούν άτομα από 30 έως 65 ετών.
Ο κ. Διέτης τόνισε παράλληλα την ανάγκη γενικού εμβολιασμού, υποδεικνύοντας τις περιπτώσεις του Ισραήλ και της Βρετανίας όπου μετά τους μεγάλους αριθμούς εμβολιασμών, η κατάσταση άλλαξε πολύ προς το θετικότερο.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy