Ξεκίνησε η συνάντηση Φον Ντερ Λάιεν-Μισιέλ-Ερτογάν – Επι τάπητος η Πενταμερής

Ξεκίνησε στις 13:00 η συνάντηση των επικεφαλής των ευρωπαϊκών Θεσμών με τον Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με τον συνεργάτη του Άστρα για τουρκικά θέματα Δημήτρη Αγάδη, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν θέτουν στο τραπέζι της συζήτησης την άτυπη πενταμερή διάσκεψη για το κυπριακό στη Γενεύη και τη στάση της Τουρκίας για τη συμμετοχή και το ρόλο της Ένωσης σε αυτή.

Επίσης επί τάπητος θα τεθούν οι μονομερείς ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, η ατζέντα για την Τουρκία και το μεταναστευτικό. Όπως μεταδίδεται στην Τουρκία, ο Ερντογάν ενδιαφέρεται να θέσει το ζήτημα της μετανάστευσης ζητώντας την άντληση ακόμη περισσότερων κεφαλαίων, καθώς και το θέμα της απελευθέρωσης της βίζας για τους Τούρκους πολίτες στην ΕΕ.

Ο ανταποκριτής του Άστρα στις Βρυξέλες Βαγγέλης Αρεταίος μετέδωσε ότι οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι κρατάνε μικρό καλάθι αφού η μπάλα είναι στο γήπεδο του τούρκου προέδρου. Σημείωσε επίσης ότι δεν πρόκειται να γίνει οποιαδήποτε διαβούλευση με την Άγκυρα, αλλά θα της μεταφερθεί η τελευταία δήλωση των 27 σε μια προσπάθεια να υποβοηθηθεί η προσπάθεια για τη θετική ατζέντα για την Τουρκία.

Μισιέλ και Φον Ντε Λάεν θα εξηγήσουν επίσης στον Τούρκο Πρόεδρο γιατί η Ε.Ε. θα πρέπει να είναι παρούσα στην άτυπη πενταμερή διάσκεψη για την Κύπρο.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy