Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το έκτακτο συνέδριο της ΠΣΕΜ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 8/4/21 στη Δημοσιογραφική Εστία, το Έκτακτο Παγκύπριο Συνέδριο της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών (ΠΣΕΜ). Το Παγκύπριο συνέδριο αποτελεί την κορυφαία διαδικασία του οργανωμένου μαθητικού κινήματος.

Στη διαδικασία αυτή συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες από όλες τις επαρχίες της ελεύθερης Κύπρου μέσω των Γραμματειών της κάθε Επαρχιακής Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών (ΕΣΕΜ), «γεγονός που αποτελεί την καλύτερη απόδειξη της ωριμότητας και της δημιουργικότητας του οργανωμένου μαθητικού κινήματος», αναφέρεται σε ανακοίνωση

Την κήρυξη της έναρξης των εργασιών του συνεδρίου πραγματοποίησε ο έντιμος Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου. Το συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους ο διευθυντής Τεχνικής Εκπαίδευσης, η ΟΕΛΜΕΚ, η ΠΟΦΕΝ, η Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου και οργανώσεις νεολαίας.

Το Έκτακτο Παγκύπριο Συνέδριο της ΠΣΕΜ ολοκληρώθηκε με τη συζήτηση, την ανταλλαγή απόψεων και προβληματισμών γύρω από τα φλέγοντα ζητήματα της  μαθητιώσας νεολαίας, «αλλά και της πατρίδας μας και με την έγκριση των θέσεων της ΠΣΕΜ για την επόμενη χρονιά. Το συνέδριο ενέκρινε επίσης ψηφίσματα για το Κυπριακό και την επανένωση της πατρίδας μας, τη διεθνή κατάσταση και ψήφισμα προς την τουρκοκυπριακή νεολαία. Ως ΠΣΕΜ θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τα συμφέροντα των συμμαθητών μας και για ένα ανθρώπινο και δημοκρατικό σχολείο».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy