Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το έκτακτο συνέδριο της ΠΣΕΜ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 8/4/21 στη Δημοσιογραφική Εστία, το Έκτακτο Παγκύπριο Συνέδριο της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών (ΠΣΕΜ). Το Παγκύπριο συνέδριο αποτελεί την κορυφαία διαδικασία του οργανωμένου μαθητικού κινήματος.

sinedriopsem 14 scaled

Στη διαδικασία αυτή συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες από όλες τις επαρχίες της ελεύθερης Κύπρου μέσω των Γραμματειών της κάθε Επαρχιακής Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών (ΕΣΕΜ), «γεγονός που αποτελεί την καλύτερη απόδειξη της ωριμότητας και της δημιουργικότητας του οργανωμένου μαθητικού κινήματος», αναφέρεται σε ανακοίνωση

sinedriopsem 2 scaled

Την κήρυξη της έναρξης των εργασιών του συνεδρίου πραγματοποίησε ο έντιμος Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου. Το συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους ο διευθυντής Τεχνικής Εκπαίδευσης, η ΟΕΛΜΕΚ, η ΠΟΦΕΝ, η Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου και οργανώσεις νεολαίας.

sinedriopsem 4 scaled

Το Έκτακτο Παγκύπριο Συνέδριο της ΠΣΕΜ ολοκληρώθηκε με τη συζήτηση, την ανταλλαγή απόψεων και προβληματισμών γύρω από τα φλέγοντα ζητήματα της  μαθητιώσας νεολαίας, «αλλά και της πατρίδας μας και με την έγκριση των θέσεων της ΠΣΕΜ για την επόμενη χρονιά. Το συνέδριο ενέκρινε επίσης ψηφίσματα για το Κυπριακό και την επανένωση της πατρίδας μας, τη διεθνή κατάσταση και ψήφισμα προς την τουρκοκυπριακή νεολαία. Ως ΠΣΕΜ θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τα συμφέροντα των συμμαθητών μας και για ένα ανθρώπινο και δημοκρατικό σχολείο».

sinedriopsem 3 scaled sinedriopsem 2 scaled sinedriopsem 1 scaled sinedriopsem 7 scaled sinedriopsem 8 scaled sinedriopsem 13 scaled sinedriopsem 12 scaled sinedriopsem 11 scaled sinedriopsem 6 scaled sinedriopsem 5 scaled sinedriopsem 10 scaled sinedriopsem 9 scaled sinedriopsem 4 scaled sinedriopsem 14 scaled sinedriopsem 15 scaled sinedriopsem 16 scaled sinedriopsem 17 scaled

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.