Διοικητική έρευνα: Αυθαιρεσίες Φαίδωνα σε Τ/κ περιουσίες – Καταγγελία στην Αστυνομία

Ακόμα και από διοικητική έρευνα του ίδιου του Υπουργείου Εσωτερικών καταδεικνύει τις αυθαιρεσίες του Δημάρχου Πάφου σε Τουρκοκυπριακές περιουσίες, μάλιστα για μία εξ αυτών έγινε καταγγελία στην Αστυνομία.

Σύμφωνα με την Πρόεδρο της Επιτροπής Προσφύγων της Βουλής Σκεύη Κουκουμά το πόρισμα αναφέρει ρητά και ξεκάθαρα ότι ο δήμαρχος προχωρούσε σε έργα πριν ακόμη του παραχωρηθούν τα τεμάχια από τον κηδεμόνα διαχείρισης τουρκοκυπριακών περιουσιών.

Για όλα αυτά, είπε η κα Κουκουμά, ο Υπουργός Εσωτερικών του απέστειλε επιστολή με αυστηρές συστάσεις, ενώ σε μία περίπτωση στην οποία προέβη σε κατεδάφιση περίφραξης οικίας, το Υπουργείο Εσωτερικών θα προχωρήσει σε καταγγελία στην αστυνομία.

Η κα Κουκουμά σημείωσε ωστόσο ότι άδικα το Υπουργείο Εσωτερικών προχωρεί σε εξίσωση ευθυνών μεταξύ προσφύγων που μπορεί να έχτισαν παράνομα ένα γκαράζ στην περιουσία που τους παραχωρήθηκε με τις αυθαιρεσίες και τις παρανομίες του δημάρχου Πάφου.

Ουσιαστικά, είπε η κα Κουκουμά, το Υπουργείο απεκδύεται όλες τις ευθύνες και αρμοδιότητες που του έχουν ανατεθεί ως κηδεμόνας τουρκοκυπριακών περιουσιών και θέλει να απαλλαγεί από την ευθύνη του να προστατεύει αυτές τις περιουσίες από αυθαιρεσίες και παρανομία.

Η κα Κουκουμά είπε ότι η Επιτροπή ζήτησε από το Υπουργείο Εσωτερικών όπως η διοικητική έρευνα που έγινε, δοθεί στη Βουλή.

Κατήγγειλε παράλληλα ότι παρά τη διαπίστωση για τις παρανομίες από πλευράς δημάρχου, ακόμα κάποια έργα στην Πάφο συνεχίζονται σε τέτοιες περιουσίες, ενώ η αστυνομία κωλυσιεργεί στο να διερευνήσει καταγγελίες που αφορούν τον δήμαρχο.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy