Καθησυχάζει η Κομισιόν για χαλλούμι -Για νομικές διευθετήσεις η αναβολή εφαρμογής της απόφασης

Τους λόγους αναβολής υλοποίησης της απόφασης για το χαλούμι ως την 1η Οκτωβρίου εξήγησε σήμερα η εκπρόσωπος της Κομισιόν Μίριαμ Γκαρσία Φερρέ κατά την καθημερινή ενημέρωση των συντακτών στις Βρυξέλλες.


Συγκεκριμένα, ερωτηθείσα σχετικά η αρμόδια εκπρόσωπος δήλωσε ότι “πράγματι ο κανονισμός υιοθετήθηκε χθες και θα τεθεί σε ισχύ 20 μέρες μετά τη δημοσίευσή του, αλλά η πραγματική εφαρμογή του μετατίθεται την 1η του Οκτώβρη και ο κύριος λόγος για αυτό, είναι να επιτρέψει το καθορισμένο σώμα ελέγχου bureauveritas χρόνο για να ολοκληρώσει τις νομικές διευθετήσεις με την κυπριακή κυβέρνηση και να παρουσιάσει ένα πλάνο ελέγχων”. Όπως είπε “αυτό θα διασφαλίσει ότι οι παραγωγοί και από τις δύο πλευρές της πράσινης γραμμής μπορούν να πιστοποιηθούν ως προς το ότι τηρούν τους όρους ΠΟΠ την ημέρα της εφαρμογής και να αποφευχθεί κενό διαθεσιμότητα του Χαλλούμι/ Helim στην αγορά”.

Επεσήμανε ακόμα ότι “αυτή η καθυστέρηση θα δώσει χρόνο στους μη Κύπριους παραγωγούς να πουλήσουν τα προϊόντα τους που έχουν στο στοκ και δεν είναι σύμφωνα με το χαλούμι. Για αυτό έχουμε δώσει χρόνο για την προετοιμασία της ορθής εφαρμογής.”

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Κομισιόν και της ΕΥΕΔ Πήτερ Στάνο τόνισε ότι ο Ύπατος Εκπρόσωπος καλωσόρισε την απόφαση ως σημαντική για τη διευθέτηση των θεμάτων που σχετίζονται με την Κύπρο.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.