Θυμήθηκε τελευταία στιγμή η Κυβέρνηση τις Κρατικές εγγυήσεις και φταίει την αντιπολίτευση

Το ΔΗΚΟ προκρίνει όπως το νομοσχέδιο για τις κρατικές εγγυήσεις ψηφιστεί με την μορφή του κατ’ επείγοντος ανέφερε ο Νικόλας Παπαδόπουλος.

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ δήλωσε στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ότι πρέπει να προστεθούν συγκεκριμένα πράγματα στο νομοσχέδιο για να ξέρουν ότι δεν θα γίνουν με τις κρατικές εγγυήσεις ότι έγινε με τα «χρυσά» διαβατήρια.

Όπως είπε, πρόθεση του ΔΗΚΟ είναι αν δοθεί η απαραίτητη άδεια από τον πρόεδρο της Βουλής για κατάθεση τροπολογιών με τη μορφή του κατ΄επείγοντος να ζητήσει δυο να προστεθούν στο νομοσχέδιο δυο τροπολογίες. Η μια να περιοριστούν τα δάνεια σε μικρές επιχειρήσεις και η άλλη αφορά τον έλεγχο αυτής της διαδικασίας με τη συμμετοχή του Γενικού Ελεγκτή ως παρατηρητής. Επίσης είπε ότι το ΔΗΚΟ ζήτησε από την πρώτη στιγμή να επανέλθει το νομοσχέδιο και όπως ανέφερε βρίσκεται στα προεκλογικά τους έντυπα η επαναφορά του νομοσχεδίου των κρατικών εγγυήσεων.

Σχολιάζοντας τις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου Αναστασιάδη είπε ότι δεν γίνεται παραμονές των βουλευτικών εκλογών να μοιράζει η κυβέρνηση επιδόματα και την ίδια ώρα να επικρίνει άλλους για σκοπιμότητες. Επίσης κατηγόρησε την κυβέρνηση του ΔΗΣΥ για αναδίπλωση στις δηλώσεις τους. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε πανικό αλλά τα λάθη της τα πληρώνουν οι μικρομεσαίοι. Όπως είπε, αντί να απολογούνται για την εγκληματική καθυστέρηση εδώ και ένα χρόνο, ζητούν και τα ρέστα. Επίσης είπε ότι ο λόγος που απέσυρε η κυβέρνηση πριν χρόνο το νομοσχέδιο ήταν εξαιτίας της πίεσης των τραπεζών λόγω των χαμηλών επιτοκίων.

Στεφάνου: Έκαναν την σκοπιμότητα καθημερινή πρακτική

Είναι αστείο και εξοργιστικό το γεγονός ότι κυβέρνηση και ΔΗΣΥ που έκαναν την σκοπιμότητα καθημερινή πρακτική, κατηγορούν άλλους για σκοπιμότητα τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ, σχολιάζοντας το νομοσχέδιο για τις κρατικές εγγυήσεις.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ο Στέφανος Στεφάνου διερωτήθηκε πόσο σοβαρό είναι ένα κυβερνών κόμμα και μια κυβέρνηση να λένε ότι καίγονται να περάσουν οι κρατικές εγγυήσεις, όταν είχαν έναν ολόκληρο χρόνο στη διάθεσή τους, οι ίδιοι απέσυραν το νομοσχέδιο και είπαν ότι θα το αντικαταστήσουν με καλύτερες λύσεις, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε.

Ο κ. Στεφάνου τόνισε ότι δεν γίνεται η κυβέρνηση κάθε φορά να βάζει τη Βουλή και τους βουλευτές τα δυο τους πόδια σε ένα παπούτσι για να περάσουν άρον άρον πράγματα σοβαρά και εκ των υστέρων να λένε ότι έγιναν λάθη. Επίσης τόνισε ότι όταν ο λαϊκισμός προέρχεται από την κυβέρνηση είναι διπλά επικίνδυνος.

Σημείωσε ότι το ΑΚΕΛ δηλώνει έτοιμο να συζητήσει το νομοσχέδιο για τις κρατικές εγγυήσεις. Όπως είπε είναι ένα χρήσιμο εργαλείο που πρέπει όμως να χρησιμοποιείται με διαφάνεια, να υπάρχει έλεγχος των διαδικασιών του κράτους και να υπάρχει στόχευση για να βοηθηθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δεν έχουν πρόσβαση σε δανεισμό.
Επίσης, ο Στέφανος Στεφάνου τόνισε ότι δεν πρέπει να επιτραπεί στις τράπεζες να «βολεύουν» τους ημετέρους και να μη δίνουν δάνεια σε πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Δημητρίου: Δεν είναι η ώρα να λυθούν μικροκομματικές και μικροπολιτικές σκοπιμότητες

Πρέπει να περάσει το νομοσχέδιο για τις κρατικές εγγυήσεις πριν την αυτοδιάλυση της Βουλής, ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΣΥ, σημειώνοντας ότι αυτή η «ένεση» ρευστότητας πρέπει να δοθεί στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ο Δημήτρης Δημητρίου δήλωσε στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ότι δεν μπορούν κάποιοι να βάλλουν κατά της κυβέρνησης και του ΔΗΣΥ επειδή υπάρχουν βουλευτικές εκλογές σε 40 ημέρες. Ισχυρίστηκε ότι είναι ο ορισμός της πολιτικής φαιδρότητας, όταν κάποιος θέλει να επιφέρει κόστος στους εργαζομένους και τις επιχειρήσεις με προφάσεις ότι καθυστέρησε η κυβέρνηση.

Ο κ. Δημητρίου είπε ακόμα ότι δεν είναι η ώρα να λυθούν μικροκομματικές και μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Πρόσθεσε ότι περίμεναν από ΔΗΚΟ και ΑΚΕΛ να κατανοήσουν ότι ζούμε σε άλλες συνθήκες και να αφήνουν πίσω τους τον ξύλινο πολιτικό λόγο και την πολιτική αντιπαράθεση. Επίσης είπε ότι χάθηκε το μέτρο και η σοβαρότητα.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy