Πρόκληση οι δηλώσεις Ερτογάν αναφέρει το ΑΚΕΛ

Οι νέες απειλές του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν εναντίον της Κύπρου συνιστούν κατάφωρη πρόκληση σε βάρος του κυπριακού λαού στο σύνολό του αλλά και της διεθνούς κοινότητας, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Στέφανος Στεφάνου, εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ.

Δεδομένου μάλιστα ότι εκτοξεύονται λίγες μέρες πριν από την άτυπη πενταμερή στη Γενεύη, οι δηλώσεις αυτές συνιστούν παράλληλα υπόσκαψη των προοπτικών της συνάντησης και του κλίματος μέσα στο οποίο αυτή θα πρέπει να πραγματοποιηθεί, αναφέρεται.

«Όλοι γνωρίζουν ότι τα νόμιμα δικαιώματα Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων και η έμπρακτη άσκησή τους εξασφαλίζονται μέσα από τη λύση του Κυπριακού στη συμφωνημένη βάση και πλαίσιο, μέσα από την απελευθέρωση και επανένωση του νησιού μας».

«Απέναντι σε αυτές τις προκλήσεις του ηγέτη της κατοχικής δύναμης, το ΑΚΕΛ απευθύνει έκκληση ενότητας σε κάθε Κύπριο, Ελληνοκύπριο και Τουρκοκύπριο, για στήριξη της προσπάθειας επανέναρξης των διαπραγματεύσεων από το σημείο που διακόπηκαν το 2017, για επίτευξη λύσης διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα όπως αυτή καθορίζεται στα Ψηφίσματα του ΟΗΕ, για μια Κύπρο ελεύθερη και ενωμένη, κοινή πατρίδα για όλα τα παιδιά της».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy